Antena 3 CNN Politică Dan Barna, mesaj surprinzător pe Facebook: „Ne-au otrăvit trecutul, ne compromit prezentul și ne anulează viitorul”

Dan Barna, mesaj surprinzător pe Facebook: „Ne-au otrăvit trecutul, ne compromit prezentul și ne anulează viitorul”

Dan Barna, mesaj surprinzător pe Facebook: „Ne-au otrăvit trecutul, ne compromit prezentul și ne anulează viitorul”
15 Noi 2019   •   13:26

Dan Barna trage un semnal de alarmă, într-un mesaj postat pe Facebook, la 32 de ani de la revolta anticeaușistă a muncitorilor din Brașov, și scrie că justiția nu reușește nici acum să spună cu exactitate cine se face vinovat de anchetarea și torturarea cetățenilor care și-au cerut drepturile în ziua de 15 noiembrie 1987.

”La 32 de ani de la revolta muncitorilor de la Brașov, dosarul acelor evenimente e încă plimbat prin diferite birouri de procurori.

32 de ani mai târziu, justiția nu reușește să ne spună clar cine au fost cei care au anchetat și torturat cetățeni care își cereau drepturile.

32 de ani în care adevărul e ținut departe de ochii noștri, iar dreptatea nu e oferită victimelor.

Ambiguitățile și complicitățile care fac ca acest dosar să nu aibă soluție nici acum sunt toxice. Ne-au otrăvit trecutul, ne compromit prezentul și ne anulează viitorul”, a scris Dan Barna.

În 15 noiembrie 1987, pentru prima oară în dictatura ceușistă, brașovenii au cântat „Deșteptă-te, române!”, au intrat în sediul Consiliului Județean, devastându-l și arzând portretul lui Ceaușescu. Represiunea a venit rapid și dur, dar revolta muncitorilor brașoveni a fost considerată ulterior preambulul Revoluției ce va pulveriza comunismul, cu tot cu liderul ei „mult iubit”, doi ani mai târziu.

 

×
Subiecte în articol: Dan Barna
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close