Antena 3 CNN Politică Dan Barna, păcălit de Florin Cîţu: "Am înghiţit găluşca"

Dan Barna, păcălit de Florin Cîţu: "Am înghiţit găluşca"

Dan Barna simte că a fost păcălit de Florin Cîţu atunci când a fost formată coaliţia de guvernare. Potrivit liderului USR-PLUS, Florin Cîţu "părea un premier reformator", însă realitatea a dat naştere unor dificultăţi în funcţionarea coaliţiei.

Dan Barna, păcălit de Florin Cîţu: "Am înghiţit găluşca"
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    13 Sep 2021   •   19:35

"La momentul acela nu îl cunoşteam pe Florin Cîţu anterior, decât din Parlament, ne-am văzut de două - trei ori, ne-am salutat de câteva ori, dar miza în această situaţie a fost faptul că Florin Cîţu părea un premier reformator, mai aproape de nevoia aceasta a României de schimbare, de reformă, percepţie pe care am avut-o cu toţii sau foarte mulţi dintre noi la momentul constituirii acestei coaliţii.

Până la urmă, e o chestiune de competenţă umană de a putea înţelege cum se conduce o coaliţie. Dacă nu îţi respecţi partenerii de coaliţie, nu ai cum să funcţionezi, de fapt de aici vine problema de fond, ideea că acest cabinet e pe nume personal, ori nu poate fi pe nume personal cât el se sprijină pe voturile a trei parteneri şi nu pe ale unuia singur", a spus Dan Barna, la Europa FM.

Criza politică din România se poate prelungi până după congresele PNL și USR PLUS, a mai spus Dan Barna.

“Un scenariu ar fi acesta, de vot al moțiunii, alt scenariu este să avem o amânare a Curții Constituționale, a deciziei, și moțiunea să ajungă să fie votată după congrese, asta înțeleg că este strategia celor de la PNL, sau varianta cea mai neagră pentru România, este ca moțiunea să fie îngropată, să se inventeze un pretext conform căruia dreptul la moțiune este unul de chef  al căror care o verifică.

Se creează un precedent periculos pentru orice majoritate viitoare să refuze și acest drept care este expres trecut în Constituție, de aia e o încălcare grosolană a statului de drept în acest moment.”

Dacian Cioloș "a scăpat porumbelul". Ce vrea USR-PLUS pentru a reintra la guvernare

Co-președintele USR-PLUS Dacian Cioloș a propus vineri ca garanție a îndeplinirii reformelor USR PLUS ca formațiunea să dea viitorul premier, iar PNL să primească șefia Senatului și Camerei Deputaților.

„Sensul existentei politice a USR PLUS e de a schimba sistemul, de a-l moderniza si reforma. Daca avem garantii ca putem face aceste reforme are sens sa rediscutam de o reintrare la guvernare, dar asta presupune sa ne luam aceste garantii.

Va lansez o idee provocatoare, cea mai buna cale sa luam aceasta garantie este sa le propunem celor de la PNL si UDMR sa facem o propunere de premier. Este putere de impartit, Senatul si Camera Deputatilor sunt structuri cu putere asa incat poate exista un echilibru. Daca nu vom avea garantia ca putem face reforme, decat sa fim un partid umbra al PNL-ului care face cu noi ce vrea, atunci mai bine ne gandim la opozitie”, a spus Cioloș, la o dezbatere între candidații la șefia formațiunii, potrivit stiripesurse.ro.

Cîțu le cere membrilor USR PLUS să se dezică de acțiunile liderilor lor

Premierul Florin Cîțu cere membrilor USR PLUS să se dezică de acțiunile liderilor lor, după scandalul de joi din Parlament: „sunt sigur că între membrii USR sunt oameni care nu cred că violența este un mod prin care să-ți impui punctul de vedere”.

„Eu credeam că suntem la masă cu un partid pro-european, un partid care nu susține violența de niciun fel. Din păcate se pare că m-am înșelat”, spune Florin Cîțu.

Totodată, premierul îl acuză pe Dan Barna că a asistat pasiv la evacuarea lui Florin Roman de la prezidiul Parlamentului de către parlamentarii AUR.

„Eu sunt sigur că între membrii USR, între votanții USR sunt oameni care gândesc și simt ca noi, oameni care au viziuni pro-europene, oameni care nu cred că violența este un mod prin care să-ți impui punctul de vedere, iar acei oameni sunt sigur că se simt dezamăgiți de decizia liderilor Dan Barna și Dacian Cioloș să facă o alianță care ieri a fost foarte clară pentru totă lumea, în Parlamentul României. Nu poate nimeni să nege că ieri acțiunile celor de la AUR nu au fost susținute de conducerea USR”, adaugă Cîțu.

Astfel, Cîțu a făcut un apel către membrii USR „care încă simt pro-european să se dezică de acțiunile liderilor USR”.

Premierul semnalează că au fost parlamentari care nu purtau mască de protecție la ședința de joi și a cerut instituțiilor statului să-i amendeze pe cei care nu respectă regule sanitare, inclusiv pe senatori și deputați, scrie Mediafax.

×
Subiecte în articol: Dan Barna Florin Cîțu
Parteneri
Horoscop 21 martie 2023. Zodiile care dau lovitura!
x close