Antena 3 CNN Politică Dan Barna, despre pașaportul COVID: "Se va întâmpla în mod organic, pentru că oamenii vor dori să călătorească!”

Dan Barna, despre pașaportul COVID: "Se va întâmpla în mod organic, pentru că oamenii vor dori să călătorească!”

Dan Barna a transmis, luni seara, într-o emisiune televizată, că paşaportul COVID ar putea deveni obligatoriu.

Dan Barna, despre pașaportul COVID: "Se va întâmpla în mod organic, pentru că oamenii vor dori să călătorească!”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    09 Mar 2021   •   10:33

"Se va întâmpla în mod organic, pentru că oamenii vor dori să călătorească şi sunt state care pe bună dreptate vor... Şi noi ne dorim să nu mai ţinem în carantină toţi turiştii sau oamenii de afaceri care vin. 

Dacă oamenii pot să îţi dovedească că sunt vaccinaţi, că au testul făcut, atunci poţi să... are o logică. O să vedem până la urmă formula tehnică la care se va ajunge, dar ideea este să ne adaptăm la această pandemie tocmai prin aceste instrumente în care cei care şi-au asumat vaccinarea sau cei care au şi test şi vaccinare pot să vină", a afirmat Barna, potrivit DC News. 

”În orice societate există o componentă care crede că repari fractura de genunchi cu ceai de muşeţel”

Cu privire la protestele împotriva vaccinării obligatorii, vicepremierul a spus că e dreptul oamenilor să protesteze, însă a subliniat că "în orice societate există o componentă care crede că repari fractura de genunchi cu ceai de muşeţel".

"În orice societate există o componentă, de obicei nu foarte numeroasă, care crede că cu ceai de muşeţel repari fractura de genunchi.

Medicina, ştiinţa modernă pe care o experimentează planeta de nişte ani buni, spune foarte clar că prin vaccinuri poţi să controlezi epidemiile, prin vaccinuri poţi să limitezi răspândirea unor virusuri sau unor epidemii care să îţi tulbure dramatic echilibrul social. Or, din această perspectivă, e dreptul oamenilor să protesteze.

Faptul că în România cifrele arată că există o susţinere largă pentru vaccin şi e o chestiune de responsabilitate... Sunt categoric pentru vaccinare. Nu vorbim de vaccinare obligatorie. Acesta e un spin care e rostogolit tocmai de aceste site-uri şi aceste platforme care rostogolesc ştiri false. 

Oamenii trebuie să fie informaţi foarte clar despre ceea ce înseamnă vaccinul şi în momentul în care tu decizi că nu vrei să vaccinezi copilul, că aşa ai tu chef, fără nicio motivare a medicului, este o chestiune care este dreptul real al copilului la sănătate sau şansa părintelui să experimenteze pe spinarea lui", a adăugat Dan Barna

×
Subiecte în articol: Dan Barna Paşaport COVID-19
Parteneri
Șoferii români care nu mai au voie să conducă cu peste 90 km/h
x close