Antena 3 CNN Politică Dan Barna: Premierul nu poate remania miniştri USR-PLUS, fără acordul nostru. În caz contrar, se va destrăma coalița

Dan Barna: Premierul nu poate remania miniştri USR-PLUS, fără acordul nostru. În caz contrar, se va destrăma coalița

Premierul Florin Cîţu nu poate remania miniştrii USR-PLUS fără acordul celor două partide, spune vicepremierul Dan Barna. 

Dan Barna: Premierul nu poate remania miniştri USR-PLUS, fără acordul nostru. În caz contrar, se va destrăma coalița
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    24 Feb 2021   •   08:27

Vicepremierul mai adaugă că fiecare partid din coaliţia de guvernare îşi evaluează proprii miniştrii, iar decizia referitoare la schimbare ajunge în cele din urmă pe masa lui Florin Cîţu, potrivit digi24.ro.

Dan Barna: Fiecare partid din coaliție își evaluează proprii miniștrii

Dacă se va întâmpla contrariul, coaliţia se va destrăma, a mai adăugat Dan Barna. 

"Fiecare partid din coaliție își evaluează proprii miniștrii. Premierul, în ședința de Guvern, poate să exprime puncte de vedere legate de Cabinet în ansamblu și de fiecare minister în parte. 

Dincolo de asta, vreau să fie foarte clar lucrul acesta – când am văzut că s-au rostogolit tot felul de sugestii de remanieri dinspre diverse componente ale societății...

Barna: Nu există varianta în care premierul ia cu mâna un ministru de la noi fără acordul nostru

Premierul poate să remanieze un ministru din partid, dar asta presupune remanierea întregii coaliții. Nu există varianta în care premierul ia cu mâna un ministru de la noi fără acordul nostru. 

Nu există nici varianta ca eu, unul dintre liderii Coaliției, să fac acest lucru cu un ministru PNL. Restul sunt speculații, glume", a spus vicepremierul USR-PLUS, Dan Barna.
 

×
Subiecte în articol: Dan Barna remaniere
Parteneri
A fost stabilită cauza morţii pentru DJ Lalla
x close