Antena 3 CNN Politică Dan Barna: Președintele Iohannis ne-a cerut să-l susținem pe Vlad Voiculescu

Dan Barna: Președintele Iohannis ne-a cerut să-l susținem pe Vlad Voiculescu

Liderul USR, Dan Barna, spune că președintele Klaus Iohannis a cerut USR-PLUS să îl susțină pe ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Dan Barna: Președintele Iohannis ne-a cerut să-l susținem pe Vlad Voiculescu
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    18 Mar 2021   •   14:51

Totodată, Barna respinge existența unor neînțelegeri între ministrul Sănătății și premierul Florin Cîțu.

"În discuția de ieri (miercuri - n.r.), de la Cotroceni, cu premierul Cîțu, cu liderii celorlalte partide din coaliție, președintele a fost foarte clar - e nevoie de o susținere pentru Ministerul Sănătății și ne-a cerut să-l susținem pe Vlad Voiculescu, tocmai pentru că prima linie a temei sociale în momentul acesta în România este această pandemie și lupta cu COVID. 

Barna neagă existența unor neînțelegeri între premierul și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu

Ori, în acest context, este foarte clar că guvernul și coaliția suntem aliniați pe acest mesaj foarte clar - România are nevoie de sprijin și de înțelegea cetățenilor că vaccinul e soluția necesară, iar până atunci măsurile de distanțare, purtatul măștii, spălatul pe mâini rămân valabile și necedsare pentru a nu avea o perspectivă de măsuri mai dure", a spus Dan Barna.

Liderul USR neagă existența unor neînțelegeri între premierul Florin Cîțu și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Întrebat care va fi poziția sa dacă Florin Cîțu va cere remanierea ministrului Sănătății, Barna a răspuns: "Această temă nu există decât în presă. Nu s-a verbalizat acest senariu în nicio discuție din coaliție sau guvern".

Cîțu îi cere lui Voiculescu să preia modelul lui Gheorghiță şi să spună cum a pregătit valul trei al pandemiei

Premierul Florin Cîţu i-a cerut ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să-i prezinte până săptămâna viitoare, un raport al activității desfășurate din luna decembrie pentru pregătirea pentru valul trei al pandemiei COVID și planurile pentru perioada viitoare.

În plus, şeful Guvernului mai vrea, săptămânal, câte o şedinţă la Ministerul Sănătăţii, pe modelul celei de la Comitetul de vaccinare, condus de dr. Valeriu Gheorghiţă.

"Am cerut Ministerului Sănătății ca până săptămâna viitoare să prezinte un raport al activității desfășurate din luna decembrie în vederea pregătirii pentru valul 3 al pandemiei și planurile pentru perioada viitoare", a anunţat premierul Florin Cîțu, miercuri, după şedinţa de la guvern.
 

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță trei tipuri noi de vouchere pentru români
x close