Antena 3 CNN Politică Dan Barna vrea ca BOR să se implice pentru accelerarea vaccinării: "Toți preoții să-i îndemne pe enoriași să se vaccineze"

Dan Barna vrea ca BOR să se implice pentru accelerarea vaccinării: "Toți preoții să-i îndemne pe enoriași să se vaccineze"

Vicepremierul Dan Barna spune că este momentul ca Guvernul să discute foarte clar cu Biserica Ortodoxă Română, pentru un parteneriat astfel încât preoții să se implice în campania de vaccinare, care a stagnat în ultima vreme, în România.

Dan Barna vrea ca BOR să se implice pentru accelerarea vaccinării: "Toți preoții să-i îndemne pe enoriași să se vaccineze"
de Mia Lungu    |    26 Iul 2021   •   15:08

"Trebuie măsuri mai active pentru creșterea vaccinării. Este momentul să discutăm foarte clar în Guvern și să avem un dialog și un parteneiat cu Biserica Ortodoxă Română pentru ca de la vârful Bisericii să se transmită către toți preoții să-i îndemne pe enoriași să se vaccineze, ar putea fi un impuls pentru vaccinare”, a susținut Dan Barna

Dacă Biserica Ortodoxă din Grecia a făcut și Grecia a trecut de o rată de vaccinare de 50%, cred că este posibil și este timpul ca românii să afle despre vaccinare și pe această cale credibilă, pentru a nu intra din nou într-o perioadă pe care nu ne dorim (...) Vaccinarea este singura soluție", a declarat Barna, spunând că mizează pe înțelepciunea Patriarhului Daniel.

Întrebat cum crede că va fi posibilă implicarea Bisericii în campania de vaccinare, în condițiile în care nu se știe dacă Patriarhul Daniel s-a vaccinat, vicepremierul a răspuns: "Dacă ne-am dat bătuți, am pleca acasă".

„E clar că dacă nu ne vaccinăm e nevoie de măsuri de prevenție și acestea se vor adresa persoanelor nevaccinate, așa cum se întâmplă în toată lumea”.

„În spațiile neesențiale în weekend sau în anumite ore, persoanele nevaccinate nu vor avea acces. Astfel de măsuri pot fi avute în vedere dacă se ajunge la o anumită incidență într-o localitate. Exact ce vor face și celelalte țări, astfel de măsuri vor putea fi avute și la noi”, a declarat Barna.

×
Subiecte în articol: Dan Barna Biserica ortodoxa
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close