Antena 3 CNN Politică Dan Bittman, amintiri despre cum a intrat și a plecat din politică VIDEO

Dan Bittman, amintiri despre cum a intrat și a plecat din politică VIDEO

Dan Bittman, amintiri despre cum a intrat și a plecat din politică VIDEO
15 Oct 2017   •   18:43

Solistul trupei Holograf, Dan Bittman, vorbește într-un interviu pentru antena3.ro, despre momentul în care a acceptat funcția de consilier al ministrului de Finanțe, Sebastian Vlădescu. Se întâmpla în 2010. Bittman a rezistat doar câteva luni în sistem și a plecat șocat de faptul că totul arăta ca pe vremea lui Ceaușescu.

D.B: Așa, da...era așa, a fost o glumă pe care lumea a luat-o mult prea în serios. Un amic de-al meu care era în vremea aceea ministru și pe vremea căruia s-a inventat o lege strâmbă, care ne-a costat pe noi artiștii vreo doi-trei ani de... domnul Sebastian Vlădescu (ministru de Finanțe, n.red.), dar vremurile erau ale lui Băsescu și pe vremea aceea încercând să tot aducă bani la Buget, a dat o lege care a afectat foarte mult artiștii. Am fost puși în situația de a da niște bani înapoi pe care nu îi luasem niciodată, în fine și a fost o întreagă dispută pe chestia asta. Însă el fiindu-mi amic, la o discuție la care erau și toți consilierii lui, mi-a spus: "Domnule, mai am un loc. Vrei să fii consilierul meu?". Și am spus da, fără niciun fel de problemă. Și mi-a spus: "Semnează tu!", era un vraf de hârtii albe pe birou. Și am semnat bineînțeles ca primarul, aiurea, adică numai așa în glumă, el a pus o parafă și din momentul ăla am fost consilierul lui timp de vreo cinci luni, după care am reușit să fug de acolo.

R: Și ați plecat ușor dezamăgit....

D.B: Nu știu dacă dezamăgit. Într-un fel mi-a priit foarte mult perioada respectivă, am făcut așa o introversie în timp, o călătorie înapoi, pentru că oamenii gândeau la fel ca pe vremea lui Ceaușescu, arătau la fel ca pe vremea lui Ceaușescu, prima mea întrebare a fost: "ANAF? Ce înseamnă ANAF?" Clădirile arătau ca pe vremea lui Ceaușescu și eu am senzația că nu mai scăpăm de el. E blestemul poporului.

R: Ce v-a speriat? Dacă îmi amintesc bine, povestea cu oameni și firme care nu trebuiau atinși, atinse.

D.B: Bine, nu, asta o chestiune de regulă general-valabilă, nu știu dacă s-a schimbat, eu nu am mai fost de mult pe acolo, din 2010, dar am spus în sensul în care la ANAF și în instituțiile statului, aviz celor amatori de șiretlicuri!, toate aceste șiretlicuri și toate aceste trucuri sunt cunoscute. Nu este un secret, toate sunt într-un sertar și sunt notate. Și la momentul la care trebuie, vi se aduce aminte.

Dan Bittman: Politicienii români să se lase! Toți! Țara va merge bine și fără ei VIDEO

×
Subiecte în articol: politica Sebastian Vladescu
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close