Antena 3 CNN Politică Dan Diaconescu va cere demisia lui Traian Băsescu, dacă îl desemnează pe Victor Ponta premier

Dan Diaconescu va cere demisia lui Traian Băsescu, dacă îl desemnează pe Victor Ponta premier

Dan Diaconescu va cere demisia lui Traian Băsescu, dacă îl desemnează pe Victor Ponta premier
Sursa foto: Foto: Mediafax
15 Dec 2012   •   18:40

Dan Diaconescu a declarat sâmbătă, în cadrul unei emisiuni televizate, că va face parte şi el din delegaţia PP-DD care va merge luni la Cotroceni la consultările cu şeful statului în vederea desemnării premierului şi a anunţat că-i va cere lui Traian Băsescu demisia în cazul în care îl va desemna pe Victor Ponta ca premier.
   
'E o problemă delicată, care ţine de procedură şi diplomaţie. E adevărat, invitaţia de la Preşedinţie a venit pe numele meu, Dan Cristian Diaconescu, ca preşedinte al PP-DD, acolo se spune doar preşedinte. Sigur, puteau să adauge preşedinte onorific. (...) Eu am propus, în delegaţie fiind admişi doar cinci oameni, să participe primii patru în ierarhia partidului plus  subsemnatul, ca să nu fie o dovadă de impoliteţe din partea mea la adresa instituţiei prezidenţiale', a spus Dan Diaconescu întrebat cine anume va reprezenta PP-DD la consultările de la Cotroceni în vederea desemnării premierului.
   
Întrebat ce anume intenţionează să-i transmită şefului statului la întrevedere, Diaconescu a răspuns: 'Aş vrea să-l rog ca după ce-l va numi pe domnul Ponta, pentru că înţeleg că-l va învesti pe domnul Ponta ca premier, aş vrea să-l rog să-şi dea şi demisia. Fiindcă dânsul a spus că nu-l va numi niciodată pe Ponta premier şi atunci mă gândesc că ar fi cea mai potrivită interpelare din partea grupului PP-DD la adresa preşedintelui. E adevărat că am mai avut şi alţi lideri care au promis că pleacă din politică dacă Băsescu se reîntoarce - cazul Crin Antonescu. Chiar Băsescu spunea astă-primăvară că nu va numi niciodată un copilot de curse în funcţia de premier'.
   
El a adăugat că va merge la Cotroceni în calitate de 'membru al PP-DD'.
   
'Adeziune ca membru al PP-DD a trebuit să semnez pentru a candida împotriva lui Ponta la Târgu-Jiu. Încă mai sunt membru, dar probabil în scurtă vreme nu voi mai fi, pentru a-mi putea relua oficial emisiunea la OTV. Delegaţia PP-DD va fi condusă de preşedintele partidului, doamna Simona Man. E şefa noastră, a tuturor. PP-DD e singurul partid parlamentar condus de o femeie', a afirmat fondatorul PP-DD.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close