Antena 3 CNN Politică Dan Nica, validat de Parlament ca vicepremier şi ministru MAI

Dan Nica, validat de Parlament ca vicepremier şi ministru MAI

Dan Nica, validat de Parlament ca vicepremier şi ministru MAI
Sursa foto: Parlament
11 Feb 2009   •   12:06

Dan Nica a fost validat, miercuri, în funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor de către plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. Preşedintele Traian Băsescu a emis deja decretul de investire al acestuia în cele două funcţii. Nica va depune jurământul de investitură la Cotroceni, astăzi,la ora 17.00.
Nica va cumula, astfel, funcţia de vicepremier cu cea de ministru al Administraţiei şi Internelor.
Dan Nica a fost votat cu o largă majoritate de către parlamentari. În favoarea sa au fost exprimate 310 voturi, în timp ce împotriva consfinţirii acestui cumul de funcţii au votat 113 parlamentari.
"Mulţumesc tuturor deputaţilor şi senatorilor care mi-au acordat votul într-un număr impresionant de mare. Încrederea pe care mi-au acordat-o este şi o obligaţie şi vreau să garantez tuturor membrilor Parlamentului şi celor care ne privesc că acţiunile pe care MAI le va intreprinde în perioada următoare vor fi în exclusivitate în sprijinul acestora", a spus Nica.Printre priorităţile menţionate de noul ministru al Internelor se numără "strângerea hoţilor de pe stradă" pentru securitatea cetăţenilor.
În ceea ce priveşte numirile în funcţiile de secretari de stat şi la nivelul DGIPI, Nica a precizat că, începând cu săptămâna viitoare, va face o serie de evaluări la minister. "Toate numirile vor fi anunţate public şi în conformitate cu legislaţia în vigoare. Voi lua decizia în funcţie de evaluările pe care le voi face" a mai spus Nica.
Procedural, după validarea sa de către Parlamentul reunit, Nica urmează să depună jurământul de investire ca ministru Administraţiei şi Internelor la Cotroceni.
Dan Nica a primit marţi aviz favorabil de la comisiile de specialitate din Parlament pentru preluarea şefiei MAI, 30 de membri votând pentru, opt - împotrivă, reprezentanţii UDMR abţinându-se de la vot." a declarat, după vot, Dan Nica.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: parlamentari senatori deputati guvern
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close