Antena 3 CNN Politică Dan Șova: ”Comisia de anchetă privind alegerile din 2009 poate să îmbunătățească legislația”

Dan Șova: ”Comisia de anchetă privind alegerile din 2009 poate să îmbunătățească legislația”

Dan Șova: ”Comisia de anchetă privind alegerile din 2009 poate să îmbunătățească legislația”
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro
07 Iun 2017   •   15:56

Fostul senator PSD Dan Şova a declarat, la finalul audierii sale în cadrul Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, că membrii Comisiei pot să îmbunătăţească legislaţia cu privire la alegeri. 

"Comisia poate să îmbunătăţească legislaţia, din punctul meu de vedere, mai ales că anumite aspecte care au prezentat disfuncţii la vremea respectivă sunt în vigoare şi astăzi. Asta am discutat cu colegii, dacă pot face ceva, pot să îmbunătăţească legislaţia. Nici în ziua de astăzi nu există posibilitatea reală de contestare, orice partid, că este X sau Y și care vrea să conteste alegerile i se impune un termen de trei zile, dar Autoritatea Electorală Permanentă are la dispoziţie saşe luni să spună dacă e ceva în neregulă. Cum să dai AEP, care are toate instrumentele, şase luni şi unui partid trei zile să ofere ceva", a afirmat fostul senator PSD. 

Şova a explicat că nu a fost implicat în campania electorală de la alegerile prezidenţiale din 2009, ci doar în acţiuni ulterioare scrutinului care au ţinut de contestarea alegerilor la Curtea Constituţională.  

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close