Antena 3 CNN Politică Dan Şova demisionează din funcţia de ministru al Transporturilor

Dan Şova demisionează din funcţia de ministru al Transporturilor

Dan Şova demisionează din funcţia de ministru al Transporturilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    24 Iun 2014   •   15:05
 Update 15.05 - Dan Şova a anunţat marţi că demisionează din funcţia de ministru al Transporturilor, după aproape patru luni de mandat, pentru a se dedica "bătăliei electorale" de la alegerile prezidenţiale.
 
El a fost numit în luna martie ministru al Transporturilor după ieşirea PNL de la guvernare şi a condus anterior Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine.

Şova a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că singurul motiv pentru care a ales să demisioneze este acela de a se regăsi "în prima linie a bătăliei electorale" care urmează pentru funcţia de preşedinte.
 
Ministrul a punctat că aceste alegeri sunt decisive pentru cum va arăta România în următorii zece ani, iar PSD intenţionează să aducă la Cotroceni "un om tânăr, un camarad".
 
Întrebat de presă dacă în caracterizarea făcută s-a referit la Victor Ponta, Şova a răspuns afirmativ. "Am convingerea că va fi candidatul PSD la Preşedinţia României", a spus ministrul.
 
Întrebat cum anume se va ocupa de campania electorală, Şova s-a caracterizat drept "un soldat credincios al partiduluui" şi a spus că rolul său va fi de a convinge electoratul să voteze candidatul PSD, menţionând că nu ştie dacă îi va fi atribuită şi o funcţie în acest sens. 
 
Şova a subliniat că decizia demisiei este una personală, pe care a adus-o la cunoştinţă premierului.
 
El a mai spus că în ultima perioadă a remarcat patru supoziţii legate de plecarea sa din Ministerul Transporturilor, respectiv incompetenţa, cererile baronilor, autostrada Comarnic-Braşov şi relaţia cu FMI, infirmându-le ulterior pe fiecare în parte.
 
Şova a fost numit în luna martie ministru al Transporturilor după ieşirea PNL de la guvernare şi a condus anterior Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine.
 
Fost avocat, asociat al Casei "Şova şi Asociaţii", Şova este doctor în drept, membru PSD din 2003 şi senator din 2008.
 
Şova este vicepreşedinte al PSD.

×
Subiecte în articol: dan sova Ioan Rus
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close