Antena 3 CNN Politică Dan Şova, despre proiectul RMGC: M-am exprimat public. Nu mă poate convinge nimeni să votez împotrivă

Dan Şova, despre proiectul RMGC: M-am exprimat public. Nu mă poate convinge nimeni să votez împotrivă

Dan Şova, despre proiectul RMGC: M-am exprimat public. Nu mă poate convinge nimeni să votez împotrivă
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Sep 2013   •   13:51
Ministrul Marilor Proiecte, Dan Şova, a explicat, la emisiunea Income, la Antena 3, că s-a pronunţat public în legătură cu proiectul de la Roşia Montană şi că nu îşi va schimba părerea.
 
Eu m-am pronunţat public şi am spus de fiecare dată. Eu votez pentru acest proiect pentru că este vorba de o investiţie de 2,5 miliarde de dolari, se face curăţenie într-o zonă care are deja probleme de mediu şi de poluare şi mai sunt 1,9 miliarde pentru deschiderea minelor. Nu mă poate convinge nimeni să votez împotrivă. 
 
Şi încă un lucru, dacă te uiţi de pe Wall Street sau din Londra şi vezi că în România mai sunt patru mine de aur şi tu, ca stat, refuzi să laşi un investitor să vină, transmiţi un semnal clar. 
 
Deşi ministrul nu a clarificat dacă există un act oficial semnat între statul român şi RMGC, a explicat că vor exista consecinţe, în eventualitatea respingerii proiectului. 
 
"Dacă noi respingem această investiţie după 15 ani, ei merg pe ideea unui proces, conform unor norme în vigoare şi vor cere banii pe care i-au băgat până acum, adică 250 de milioane de dolari. Dacă se va respinge şi ne vor acţiona în instanţă, nu vreau să aud peste trei, patru ani, că nu a ştiut nimeni că vor exista despăgubiri."
 
Şova a arătat şi că s-au luat toate garanţiile necesare în proiectul de lege. 
 
"S-au luat toate garanţiile financiare necesare. Dacă nu se face proiectul, dacă încalcă cea mai mică obligaţie, li se anulează licenţa. În legătură cu dezbaterea, nu am dezbătut pentru că am stat până în ultimul moment să facem un draft pentru a creea un cadru de dezbatere, pentru a se discuta toate problemele. Aici, aceste evaluări sunt făcute de Comisia de Analiză Tehnică de la de la Ministerul Mediului. Dacă dânşii vor veni să spună că este nevopie de mai mult, vă asigur că se va modifica legea."
 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close