x close

Dan Şova va fi noul purtător de cuvânt al PSD

de M.Z.    |    25 Iun 2014   •   08:40
Dan Şova va fi noul purtător de cuvânt al PSD 418 Foto: Agerpres
Dan Şova va fi purtător de cuvânt al PSD, după demisia de ieri de la Ministerul Transporturilor, şi poate reveni în funcţia de ministru după alegerile prezidenţiale din noiembrie, a declarat premierul Victor Ponta.

Totodată, şeful Guvernului l-a propus pe Ioan Rus pentru postul de ministru al Transporturilor.
 
 
El a fost numit în luna martie ministru al Transporturilor după ieşirea PNL de la guvernare şi a condus anterior Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine.
 
Fost avocat, asociat al Casei "Şova şi Asociaţii", Şova este doctor în drept, membru PSD din 2003 şi senator din 2008. Dan Şova este vicepreşedinte al PSD.

În prezent, purtător de cuvânt al PSD este europarlamentarul Cătălin Ivan.

În ceea ce-l priveşte Rus, Ponta a arătat că acesta este recomandat pentru această funcţie de experienţa profesională şi politică şi a precizat că prin această nominalizare vrea să transmită un mesaj foarte clar pentru zona Ardealului şi Transilvania, respectiv că toate proiectele de infrastructură în domeniu anunţate pentru această regiune vor fi realizate.
 
"Eu am fost mulţumit de activitatea lui Şova ca ministru, însă, în urma unei discuţii pe care am avut-o, vrea să se implice mult mai mult în partea de comunicare politică, de campanie electorală. Va fi purtătorul de cuvânt al PSD, imediat după prima şedinţă a conducerii, şi după noiembrie cu siguranţă poate să revină ca membru al Cabinetului. Pe Rus îl recomandă două lucruri: în primul rând, experienţa profesională şi politică şi, în al doilea rând, vreau să dau un mesaj foarte clar pentru zona Ardealului, pentru Transilvania, că Transilvania şi Ardealul trebuie să primească şi prin persoana ministrului asigurarea că toate proiectele de infrastructură pe care le-am început vor fi duse la bun sfârşit", a spus Ponta.
 
Ioan Rus este membru PSD, iar în perioada 2000-2004 a fost ministru de Interne în Guvernul Năstase.
 
El a fost ministru de Interne şi în primul Guvern Ponta, instalat în mai 2012, demisionând însă la scurt timp, în august 2012, după începerea suspendării preşedintelui Traian Băsescu, din cauza problemelor legate de listele electorale. 
 
Rus a fost un susţinător al lui Victor Ponta, el şi "grupul de la Cluj" ajutându-l pe acesta să preia conducerea partidului la congresul din 2010, când actualul premier a candidat împotriva lui Mircea Geoană.
 
Viitorul ministru al Transporturilor a îndeplinit mai multe funcţii în administraţia locală din Cluj, de la prefect până la preşedinte al Consiliului Judeţean.

Citeşte mai multe despre:

dan sova purtator de cuvant
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati