Antena 3 CNN Politică Dan Vîlceanu: "Este posibilă reducerea TVA şi a contribuţiilor la pensie"

Dan Vîlceanu: "Este posibilă reducerea TVA şi a contribuţiilor la pensie"

Veşti bune pentru români de la ministrul Fondurilor Europene! Scăderea TVA de la 19% la 15%, precum şi reducerea contribuţiei salariului la fondul de pensii de la 25 la 20% sunt realizabile.

Dan Vîlceanu: "Este posibilă reducerea TVA şi a contribuţiilor la pensie"
Sursa foto: Antena 3
de Gina Vacariu    |    18 Feb 2022   •   09:07

"Reducerea de taxe ajută în momentul în care ai inflaţie. Ar ajuta mult. Gândiţi-vă că ai creşteri la energie, la gaze, la combustibil, motorină şi benzină, la ratele de la bănci, inflaţia vine cu creşteri de dobândă. Toate aceste lucruri costă pentru fiecare în parte.

Şi poate nu ar fi rău să găsim o variantă prin care să laşi mai mulţi bani în piaţă, să laşi mai mulţi bani oamenilor şi să o faci pentru toţi. Pentru că toţi au probleme, nu numai cei care lucrează la stat, de exemplu.

Şi atunci, o variantă ar fi să reduci TVA-ul şi să reduci contribuţiile. Poţi apela la reducerea TVA pentru că mai ai spaţiu până la 15% şi poţi apela la reducerea de contribuţii, lăsând mai mulţi bani oamenilor.

De la 15% în jos, ca şi cotă standard de TVA nu mai poţi. E directiva de TVA. Eu nu am spus că la 15% să fie redusă cota TVA, ci până acolo poate fi redusă.

Propunerea noastră a fost la 17% şi reducerea contribuţiilor cu 5% lăsând mai mulţi bani oamenilor. Pentru că altfel, dacă ne apucăm să găsim mecanisme de compensare pentru fiecare produs în parte nu o să ajungem niciunde", a declarat Dan Vîlceanu, ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene.

Dan Vîlceanu, ministrul Investiţiilor: "Doar românii care au mai multe case vor plăti impozite mai mari"

×
Subiecte în articol: Dan Vîlceanu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close