Dan Voiculescu: “Ar fi momentul ca USL să se întoarcă în Parlament, să formeze o nouă majoritate, să demită guvernul, să suspende preşedintele şi să organizeze, în maxim 3 luni, alegeri parlamentare şi prezidenţiale”

de Antena3.ro    |    11 Apr 2012   •   10:17
Dan Voiculescu: “Ar fi momentul ca USL să se întoarcă în Parlament, să formeze o nouă majoritate, să demită guvernul, să suspende preşedintele şi să organizeze, în maxim 3 luni, alegeri parlamentare şi prezidenţiale”

Senatorul Dan Voiculescu considera, pe fondul recentelor plecari ale unor senatori din grupurile parlamentare ale Coalitiei de guvernare, ca protestul Opozitiei si-a atins obiectivele si ar fi util ca deputatii si senatorii Uniunii Social Liberale sa revina in Parlament pentru a determina o schimbare rapida a actualului regim.

În acest context, Dan Voiculescu a declarat:

Puterea a pierdut definitiv majoritatea in Senat si, in zilele urmatoare, o va pierde si in Camera Deputatilor. Masina de vot PDL-UNPR-UDMR se dezintegreaza ireversibil.

In acest context, cred ca protestul parlamentar al Opozitiei si-a atins obiectivele, regimul Basescu nu mai controleaza forul legislativ. In opinia mea, ar fi momentul ca, din 17 aprilie, USL sa se intoarca in Parlament, sa lupte in plen si comisii, sa formeze o noua majoritate, sa demita guvernul Ungureanu, sa suspende presedintele care incalca sistematic Constitutia si sa organizeze, in maxim 3 luni, alegeri parlamentare si prezidentiale.

Foarte probabil, dupa demiterea actualului Executiv, Traian Basescu va incerca sa traga de timp, sa sustina un guvern interimar, sa prelungeasca boala societatii si economiei romanesti. Nu mai avem timp de manevrele sale. Domnul Basescu trebuie sa plece de buna voie sau demis prin mijloace constitutionale.

Romanii au nevoie de o guvernare solida, stabila, capabila sa introduca rapid impozitarea progresiva, sa reduca TVA la alimentele de baza, sa protejeze resursele minerale nationale, sa sustina investitiile, sa readuca salariile la nivelul din 2010 si sa elibereze justitia de sub orice presiune politica pentru a-i putea sanctiona pe cei care au folosit bani publici pe criterii si pentru interese politice.


x close