Antena 3 CNN Politică Dan Voiculescu: Dosarul se va tranşa la CEDO. E un verdict absolut incorect

Dan Voiculescu: Dosarul se va tranşa la CEDO. E un verdict absolut incorect

Dan Voiculescu: Dosarul se va tranşa la CEDO. E un verdict absolut incorect
10 Mar 2011   •   13:45

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, joi, recursul formulat de preşedintele fondator al Partidului Consevator, Dan Voiculescu, împotriva deciziei prin care CNSAS i-a dat verdict de colaborare cu fosta Securitate. Dan Voiculescu a declarat că în urma acestei decizii nu îi rămâne altceva de făcut decât să prezinte dosarul la CEDO, în faţa unei instanţe independente.

“Este un verdict absolut incorect, care reflectă imensele presiuni exercitate asupra magistraţilor. Procesul va continua la CEDO! Decizia ICCJ îmi oferă posibilitatea de a prezenta acest dosar în faţa unei instanţe europene, absolut independente, care se plasează în afara oricărei suspiciuni. Demersurile juridice sunt deja pregătite. Opinia publică va avea permanent acces la acest proces", a declarat Dan Voiculescu.

"Oricum, confirmând decizia Curţii de Apel, Înalta Curte a respins practic toate acuzaţiile formulate la adresa mea, mai puţin faptul că i-am comunicat  directorului întreprinderii de comerţ exterior al cărei angajat eram, că un cetăţean austriac mă presa să fug din ţară.  Atât a mai rămas din „mitul colaborării”, din uriaşul balon de săpun umflat propagandistic în ultimii 5 ani: refuzul meu de a fugi din ţară. Acest episod nu are, în mod evident, nicio legătură cu Securitatea. Toate celelalte acuzaţii au fost considerate nefondate de Justiţie, iar cine le va mai mai invoca va răspunde civil şi penal", a mai avertizat Dan Voiculescu.


×
Subiecte în articol: CEDO Dan Voiculescu
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close