Antena 3 CNN Politică Dan Voiculescu face dezvăluiri despre destrămarea USL, în noua sa carte "Uniunea Social Liberală - Ideea care l-a îngenuncheat pe Băsescu Traian"

Dan Voiculescu face dezvăluiri despre destrămarea USL, în noua sa carte "Uniunea Social Liberală - Ideea care l-a îngenuncheat pe Băsescu Traian"

Dan Voiculescu face dezvăluiri despre destrămarea USL, în noua sa carte "Uniunea Social Liberală - Ideea care l-a îngenuncheat pe Băsescu Traian"
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    26 Mar 2014   •   22:59

Dan Voiculescu, preşedintele-fondator al Partidului Conservator, face dezvăluiri despre înfiinţarea, succesul şi destrămarea USL. Toate detaliile inedite şi culisele negocierilor politice apar în cel mai recent volum lansat astăzi, "Uniunea Social Liberală - Ideea care l-a îngenuncheat pe Băsescu Traian".

 
"Subtitlul e ideea care l-a îngenuncheat pe Băsescu Traian, nu care l-a învins, dar un om ca Băsescu, o dată îngenuncheat, el nu se mai ridică (...) Am spus-o, e un căpitan de vapor care a considerat că noi, cetăţenii României, suntem mateloţii lui pe vapor, un popor nu poate fi comandat", a spus Dan Voiculescu.

Voiculescu afirmă că motivul real al ruperii Uniunii Social Liberale ar fi aroganţa lui Crin Antonescu. Atitudinea preşedintelui PNL a făcut ca acesta să iasă din cărţi pentru preşedinţie. De asemenea, Voiculescu dezvăluie discuţiile purtate cu Traian Băsescu înainte de prima suspendare, în care i-a cerut ferm demisia din funcţia de preşedinte. 
 
Ideea înfiinţării USL i-a venit lui Dan Voiculescu în 2009. Totul se întâmpla în noaptea alegerilor prezidenţiale, când Traian Băsescu a ajuns pentru a doua oară preşedinte. De aici şi până la punerea pe picioare a celei mai mari coaliţii politice a fost un drum lung şi nu de puţine ori, tensionat. 
 
Profesorul Dan Voiculescu a vorbit la prezentarea volumului "Uniunea Social Liberală - Ideea care l-a îngenuncheat pe Băsescu Traian" şi despre adevăratul motiv pentru care USL s-a rupt.
 
Dan Voiculescu redă în carte stenogramele discuţiilor pe care le-a avut cu Traian Băsescu în 2007. Atunci, i-a cerut demisia. Cartea, apărută la editura RAO, va ajunge în câteva zile în librării. Până atunci, volumul există în varianta multimedia, pe blogul autorului.

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu rupere USL Crin Antonescu
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close