Antena 3 CNN Politică Dan Voiculescu i-a solicitat lui Traian Băsescu să reformuleze cererea de convocare a Parlamentului în sesiune extraordinară

Dan Voiculescu i-a solicitat lui Traian Băsescu să reformuleze cererea de convocare a Parlamentului în sesiune extraordinară

Dan Voiculescu i-a solicitat lui Traian Băsescu să reformuleze cererea de convocare a Parlamentului în sesiune extraordinară
28 Iul 2010   •   18:50

Miercuri s-a derulat un nou episod din conflictul Dan Voiculescu-Traian Băsescu. Vicepreşedintele Senatului i-a cerut şefului statului să reformuleze cererea de convocare a Parlamentului în sesiune extraordinară şi i-a sugerat să propună şi alte teme de dezbatere importante pentru societatea românească. Răspunsul nu s-a lăsat aşteptat. Dacă doreşte să fie discutate anumite proiecte, Dan Voiculescu ar trebui să solicite, la rândul său, convocarea unei sesiuni extraordinare.

Dan Voiculescu susţine că solicitarea formulată de Traian Băsescu nu respectă Regulamentul Senatului."Este necesar să refaceţi cererea dumneavoastră şi să menţionaţi şi durata de desfăşurare a sesiunii extraordinare", a precizat Dan Voiculescu, vicepreşedintele Senatului.

Senatorul conservator i-a mai sugerat preşedintelui să introducă în dezbatere şi alte teme, precum modificarea Codului Fiscal, reducerea la 5% a TVA-ului la alimente de bază şi acordarea de titluri de stat pentru bugetarii cu salarii reduse. Răspunsul preşedintelui a venit printr-o altă scrisoare. Şeful statului a anunţat că refuză introducerea acestor teme pe ordinea de zi şi a precizat intervalul în care vrea să se desfăşoare sesiune.

"Vă solicităm să luaţi act că înţelegem ca această sesiune extraordinară să se desfăşoare în perioada 1 august - 15 august 2010", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

La rândul său, Dan Voiculescu i-a atras atenţia preşedintelui că Regulamentul Senatului prevede menţionarea duratei de desfăşurare a sesiunii extraordinare.

"Domnule preşedinte, trebuie să precizaţi durata (numărul de zile, nu o perioadă aproximativă) a sesiunii pe care o convocaţi pentru că, vă place sau nu, aşa prevede legea", a cerut Dan Voiculescu.

Observaţiile lui Dan Voiculescu, sunt susţinute şi de senatorii liberali şi social-democraţi.

?Dacă tot e sesiune extraordinară să se pună pe ordinea de zi şi ordonanta de urgenţă privind modificarea Codului Fiscal?, este de părere Cristian Rizea.

În schimb, democrat-liberalii consideră că vicepreşedintele Senatului ar fi trebuit să convoace Biroul Permanent pentru a organiza sesiunea extraordinară.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close