Antena 3 CNN Politică Dan Voiculescu: Îl voi acţiona în judecată pe Traian Băsescu

Dan Voiculescu: Îl voi acţiona în judecată pe Traian Băsescu

Dan Voiculescu: Îl voi acţiona în judecată pe Traian Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Iul 2012   •   12:18
Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a declarat că îl va da în judecată pe şeful statului, Traian Băsescu, în urma afirmaţiilor defăimătoare făcute la adresa sa în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului.

''Îl voi acţiona în judecată pe Traian Băsescu pentru afirmaţii defăimătoare. Nu-i voi solicita nicio daună materială, ci doar să recunoască public că a minţit", a precizat Voiculescu, pe blogul personal.

''Traian Băsescu încearcă, în disperare de cauză, să deturneze dezbaterea publică dinspre gravele sale încălcări ale Constituţiei spre un conflict personal cu Dan Voiculescu, susţinând, de la tribuna Parlamentului, că "Voiculescu a declarat: trebuie să controlăm justiţia!'' ".

Afirmaţia este integral falsă şi deliberat defăimătoare. Nu am făcut niciodată o asemenea declaraţie. Am susţinut întotdeauna necesitatea garantării deplinei independenţe a justiţiei. De fapt, afirmaţia de astăzi a domnului Băsescu este doar încă o minciună a preşedintelui care, în 2007, promitea că va demisiona în 5 minute. Au trecut 5 ani de atunci, dar nu şi cele 5 minute. Însă nu voi intra într-o polemică. Înţeleg jocul propagandei Băsescu. România nu mai are timp de vorbe, avem nevoie de fapte. Eu voi răspunde cu fapte: îl voi acţiona în judecată pe Traian Băsescu pentru afirmaţii defăimătoare. Nu-i voi solicita nicio daună materială, ci doar să recunoască public că a minţit”, a precizat liderul conservator.

Traian Băsescu l-a atacat dur pe preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu. Şeful statului l-a acuzat că se află în spatele strategiei social-liberalilor de suspendare şi că el este cel care îşi doreşte, de fapt, să subordoneze justiţia politicului.

 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close