Antena 3 CNN Politică Dan Voiculescu: "Modificarea Legii referendumului, prin care s-au instituit noi obstacole în calea demiterii preşedintelui, poate fi anulată rapid de o nouă majoritate parlamentară"

Dan Voiculescu: "Modificarea Legii referendumului, prin care s-au instituit noi obstacole în calea demiterii preşedintelui, poate fi anulată rapid de o nouă majoritate parlamentară"

Dan Voiculescu: "Modificarea Legii referendumului, prin care s-au instituit noi obstacole în calea demiterii preşedintelui, poate fi anulată rapid de o nouă majoritate parlamentară"
Sursa foto: foto: Intact Images
28 Mar 2012   •   19:07
Senatorul Dan Voiculescu susţine, într-un mesaj postat astăzi pe blogul personal, că modificarea Legii referendumului, prin care s-au instituit noi obstacole în calea unei eventuale demiteri a presedintelui Traian Basescu, poate fi anulată foarte rapid de către o nouă majoritate parlamentară. Redam integral acest text:

Dan Voiculescu:

“Prin modificarea Legii referendumului, Traian Băsescu şi-a făcut un grav deserviciu: a confirmat tuturor că se teme de o nouă suspendare în viitorul apropiat.

Traian Băsescu se teme foarte tare de suspendare. Omul e păţit, până la un punct, panica preşedintelui este de înţeles. Recent, frica sa de a nu-şi pierde funcţia a determinat adoptarea unei legi neconstituţionale, conform căreia, deşi a fost ales cu puţin peste 5 milioane de voturi, preşedintele nu ar mai putea fi demis decât cu 9 milioane de voturi. Abuzul este atât de flagrant, încât mă aştept să fie sancţionat de Curtea Constituţională.

Dar, chiar dacă judecătorii Curţii Constituţionale vor alege să ignore acest abuz, “siguranţa” mandatului domnului Băsescu este iluzorie. Dacă se formează o nouă majoritate (obiectiv realizabil în actuala sesiune parlamentară), o lege poate fi modificată de Parlamentul României, respectând întocmai procedurile regulamentare, în maxim 5 zile!

Chiar aşa panicat cum este, domnul Băsescu ştie bine că Legea referendumului nu îl salvează, însă încearcă să câştige timp. Regizează demonstraţii de fortă (v. intervenţia în cazul Boldea) şi inventează obstacole (v. legea referendumului) pentru a-i convinge să mai rămână pe cei care se pregătesc să îl părăsească.

Traian Băsescu încă nu a înţeles că slăbiciunea sa a devenit evidentă. Chiar şi propria tabără îi simte neputinţa. Mulţi oameni serioşi vor pleca în perioada următoare din PDL pentru că nu mai sunt dispuşi să îşi sacrifice credibilitatea pentru a salva un preşedinte slab şi speriat, care se ascunde de propria naţiune în spatele unor legi neconstitutionale.  

Ar mai rezista Traian Băsescu o singură zi la Cotroceni dacă, în cazul unui referendum, peste 50% dintre  românii prezenţi la vot, indiferent de numărul lor, i-ar solicita să plece?! Furia populară l-ar îndepărta în maxim 24 de ore. Aşadar, modificând Legea referendumului, Traian Băsescu şi-a facut, de fapt, un grav deserviciu: a confirmat tuturor că se teme de o nouă suspendare în viitorul apropiat.

Pe principiul “de ce ţi-e frică nu scapi”, cunoscut preşedintelui, Traian Băsescu se îndreaptă implacabil spre suspendare. Cu cat frica îi este mai mare, cu atât demiterea îi este mai aproape.”

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu majoritate parlamentara
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close