Antena 3 CNN Politică Dan Voiculescu, propunere către Băsescu: Nu ar fi el dispus să renunţe la imunitate în favoarea Justiţiei, dacă pentru el Justiţia e atât de importantă?

Dan Voiculescu, propunere către Băsescu: Nu ar fi el dispus să renunţe la imunitate în favoarea Justiţiei, dacă pentru el Justiţia e atât de importantă?

Dan Voiculescu, propunere către Băsescu: Nu ar fi el dispus să renunţe la imunitate în favoarea Justiţiei, dacă pentru el Justiţia e atât de importantă?
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    28 Ian 2013   •   15:25

Preşedintele-fondator al PC, senatorul Dan Voiculescu, i-a propus preşedintelui Traian Băsescu să renunţe la imunitate în favoarea Justiţiei, având în vedere că şeful statului susţine că acest domeniu este unul foarte important pentru el.

"Eu niciodată nu m-am ascuns în spatele funcţiei şi niciodată nu am încercat să folosesc funcţiile pe care le am, pentru a păcăli Justiţia. Problema este că între funcţie, indiferent care este ea, şi Justiţie eu cel puţin las deoparte funcţia şi aleg Justiţia. Eu cred că acest lucru ar trebui să fie valabil pentru toţi politicienii, nu numai pentru mine. Eu cred că Băsescu Traian este cunoscut pentru foarte multe dosare penale care au fost blocate. Eu aş avea chiar o întrebare sau o propunere pentru Băsescu Traian: dacă pentru el Justiţia e atât de importantă, nu ar fi el dispus să renunţe la imunitate în favoarea Justiţiei? Funcţia nu te poate scăpa de mâna dreaptă a Justiţiei", a spus senatorul PC, Dan Voiculescu, duminică seara, la Realitatea TV.

În ceea ce priveşte posibilitatea unei a treia suspendări a lui Traian Băsescu, preşedintele-fondator al conservatorilor a spus că el va susţine această procedură.

"Eu nu cred că Băsescu va încheia al doilea mandat şi probabil se va ajunge la inevitabilul din 2007, respectiv suspendarea şi demiterea. Asta este singura soluţie ca România să se dezvolte în linişte. Voi susţine această soluţie", a spus Voiculescu.

În ceea ce priveşte acordul de coabitare dintre premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu, conservatorul a precizat că este foarte atente "ca această coabitare să nu se transforme în fraternitate. Ştim că în această etapă de opt ani s-au făcut foarte multe nelegiuri pentru care există vinovaţi: ce mi-e mie teamă este ca nu cumva să nu existe un alt pact de iertare a păcatelor, să nu ne trezim că unii din membrii USL încearcă să-şi rezolve probleme iertând greselile celorlalţi", a adăugat senatorul PC.

Dan Voiculescu a depus marţi jurământul ca senator, în cadrul unei şedinţe solemne, care a debutat cu intonarea Imnului naţional.




×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close