Antena 3 CNN Politică Dan Voiculescu, scrisoare deschisă către premierul Ponta

Dan Voiculescu, scrisoare deschisă către premierul Ponta

Dan Voiculescu, scrisoare deschisă către premierul Ponta
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    17 Oct 2014   •   16:52

Dan Voiculescu i-a trimis o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta în care îi cere să continue măsurile de relansare economică şi să extindă reducerea TVA şi la alte alimente de bază. 

 
Până acum, reducerea TVA la pâine a redus evaziunea fiscală în domeniul panificaţiei cu 20 de procente. 
 
Reducerea TVA la alimentele de baza este o măsură necesară pentru combaterea economiei subterane, încurajarea consumului şi asigurarea dreptului fundamental la hrana pentru care se zbat zilnic milioane de romani, scrie Dan Voiculescu în scrisoarea deschisă către premier.
 
"În această direcţie, este oportun să luaţi în calcul reducerea TVA-ului la lapte şi la produse din lapte urmărind, ulterior, reducerea TVA-ului la carne şi produse din carne. Iaurtul şi produsele lactate sunt în coşul zilnic de consum al celor circa 4 milioane de pensionari la care se adaugă cei aproximativ un milion de copii sub 14 ani. Pe de altă parte, impactul reducerii TVA-ului la carne şi mai ales la produsele din carne, mult mai scumpe, ar putea pune în pericol încasarile la bugetul consolidat", scrie pe blogul lui Dan Voiculescu.
 
Proiectul de lege privind reducerea TVA pentru alimentele de bază a fost iniţiat de Dan Voiculescu la începutul mandatului de senator, în 2006. 
 
"Ulterior, reducerea TVA-ului la pâine s-a dovedit a fi o măsură necesară şi eficientă în acelaşi timp. Dovada o reprezintă ultimele date oficiale date publicităţii care arată scăderea semnificativă a evaziunii fiscale în domeniul panificaţiei cu 20 de procente, ajungând la un nivel de 40-45%, faţă de 70% cât se înregistra înainte de reducerea TVA, respectiv la 1 septembrie 2013", mai scrie Dan Voiculescu.
 
Reuşita experimentului reducerii TVA la pâine arată că facilităţile fiscale ar trebui aplicate şi pentru celelalte alimente din coşul de bază, încheie Dan Voiculescu. 

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu reducere TVA
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close