Antena 3 CNN Politică Dan Voiculescu: Sunt pregătit să suport orice tip de consecinţe pentru implicarea mea în disputele cu Băsescu Traian

Dan Voiculescu: Sunt pregătit să suport orice tip de consecinţe pentru implicarea mea în disputele cu Băsescu Traian

Dan Voiculescu: Sunt pregătit să suport orice tip de consecinţe pentru implicarea mea în disputele cu Băsescu Traian
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Iul 2014   •   19:08
Profesorul Dan Voiculescu a ţinut o conferinţă de presă, duminică seară, pentru a explica detalii din dosarele în care este implicat dar şi pentru a face o serie de anunţuri. 
 
Profesorul a explicat că a mai trăit o etapă precum cea prin care trece acum în regimul Ceauşescu şi a exemplificat. 
 
"Îmi aduc aminte că nu aveam voie să vorbim decât în şoaptă sau la ureche despre cabinetul 1 sau cabinetul 2. Sentimentul pe care îl trăiam în vremurile alea era de revoltă. Nu am crezut vreodată că o să ajung vreodată în această viaţă să mai trăiesc astfel de sentimente, oamenii să poată vorbi deschis. Dacă ai un prieten, un bun jurist, şi vrei să îl recomanzi cuiva, se cheamă trafic de influenţă, şi aşa mai departe. Nu vreau să intru în toate aberaţiile acestea, dar vreau să spun că sunt unul dintre cei mai hotărâţi admiratori ai unui stat de drept autentic. Toate teoriile legate de democraţia din România, aşa cum este ea percepută, sunt lucruri care vor fi discutate din ianuarie încolo."
 
De asemenea, profesorul Voiculescu a arătat că, cel mai probabil, "avalanşa" pornită împotriva sa are legătură directă cu dezvăluirile făcute de postul Antena 3 în legătură cu problemele fratelui preşedintelui Băsescu.
 
"În fapt, am stat să mă gândesc ce s-a întâmplat de fapt. Ştiind că nu am făcut nimic, că nu sunt cu nimic vinovat, că în toate aceste dosare nu există niciun soi de probă materială, directă sau indirectă, împotriva mea. Am pornit într-o analiză introspectivă să înţeleg ce se întâmplă. Concluzia mea este că, după ce Antena 3 a difuzat probele care au stat, probabil, la baza arestării fratelui preşedintelui României, a pornit o avalanşă, o răbufnire a unui grup de oameni care imediat au declanşat fel de fel de atacuri nefondate."
 
Totuşi, Dan Voiculescu a punctat că îşi doreşte să vadă o Românie europeană, unde procurorii şi judecătorii sunt echidistanţi şi că este pregătit să suporte consecinţele din urma disputei cu Traian Băsescu.
 
"Îmi doresc ca România să devină un stat de drept autentic, un stat european, unde procurorii şi judecătorii sunt echidistanţi şi, cu scuzele de rigoare, ştiu că nu e frumos, aş vrea şi pentru publicul acestor oameni minunanţi, aş vrea să transmit că nu există niciun soi de motive să se ruşineze. Sunt pregătit să suport orice tip de consecinţe pentru implicarea mea din ultimii ani în disputele cu Băsescu Traian."

VEZI DECLARAŢIILE INTEGRALE ALE LUI DAN VOICULESCU

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close