Antena 3 CNN Politică Dan Voiculescu: “Suspendarea președintelui a devenit un imperativ național”

Dan Voiculescu: “Suspendarea președintelui a devenit un imperativ național”

Dan Voiculescu: “Suspendarea președintelui a devenit un imperativ național”
19 Ian 2012   •   20:33

Senatorul Dan Voiculescu apreciaza, intr-un text postat pe blogul personal, ca, “raspunzand apelului civic si asumandu-si rolul institutional, Parlamentul are responsabilitatea de a demara procedurile de suspendare a presedintelui.” Redam integral acest text:

In 2007, Traian Basescu, suspendat de Parlament, a fost salvat la referendum pentru ca romanii inca nu ii cunoscusera adevarata natura.
Intre timp, datoria publica s-a dublat, salariile bugetarilor au fost reduse cu 25%, pensile mici au fost impozitate, s-au diminuat indemnizatiile mamelor si nou nascutilor, Guvernul refuza arbitrar sa execute hotarari judecatoresti irevocabile si peste 200.000 de firme mici si mijlocii au dat faliment ca urmare a politicii fiscale a regimului Basescu.

Dupa 5 ani, am invatat cu totii din propriile greseli.
Astazi, peste 90% dintre romani vor demiterea actualului presedinte.

Initiativa cetateneasca de modificare a Constitutiei, care instituie posibilitatea suspendarii presedintelui la solicitarea a un milion de cetateni romani cu drept de vot, se afla in plina campanie de strangere a semnaturilor necesare. Totodata, societatea civila actioneaza pasnic, dar ferm, in piata publica, cerand demisia lui Traian Basescu
In aceste conditii, raspunzand apelului civic si asumandu-si rolul institutional, Parlamentul are responsabilitatea de a demara procedurile de suspendare a presedintelui.
Aceasta este vointa natiunii. Presedintele Basescu este repudiat de propriul popor.

Am facut primul pas spre suspendare in anul 2007. Dupa 5 ani si foarte multa suferinta pentru majoritatea romanilor, este timpul sa il facem si pe ultimul
.”
 

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close