Antena 3 CNN Politică Dan Voiculescu: “Toţi cei cărora Curtea Constituţională şi Traian Băsescu le refuză drepturile salariale câştigate în instanţă, vor fi sprijiniţi gratuit pentru a se adresa CEDO”

Dan Voiculescu: “Toţi cei cărora Curtea Constituţională şi Traian Băsescu le refuză drepturile salariale câştigate în instanţă, vor fi sprijiniţi gratuit pentru a se adresa CEDO”

Dan Voiculescu: “Toţi cei cărora Curtea Constituţională şi Traian Băsescu le refuză drepturile salariale câştigate în instanţă, vor fi sprijiniţi gratuit pentru a se adresa CEDO”
28 Noi 2011   •   17:27

Senatorul Dan Voiculescu a anuntat ca toate persoanele carora Curtea Constitutionala, Guvernul Romaniei si Traian Basescu le refuza drepturile salariale castigate in instanta, vor fi sprijinite gratuit pentru a se adresa Curtii Europene a Drepturilor Omului.

In acest context, Dan Voiculescu a declarat:
Decizia de astazi a Curtii Constitutionale este profund injusta. In mod evident, Ordonanta Guvernului care amana plata drepturilor salariale pana in 2016 este neconstitutionala. Termenul este excesiv si lipseste de continut deciziile instantelor judecatoresti. De altfel, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a hotarat constant ca “omisiunea autoritatilor de a executa intr-un termen rezonabil o hotarare definitiva poate antrena o incalcare a art. 6 alin. 1 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, mai ales cand obligatia de a dispune executarea deciziei respective revine unei autoritati administrative” (Cauza Dorneanu impotriva Romaniei). In aceste conditii, in colaborare cu Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), vom sprijini gratuit toate persoanele care doresc sa-si apere la CEDO drepturile ce le sunt incalcate de institutiile statutului roman. Persoanele interesate pot contacta specialistii FACIAS la numarul de telefon 021.335.01.48, pe e-mail la [email protected] sau la sediul din Bucuresti, str.Garlei nr.1b.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close