Antena 3 CNN Politică Dan Voiculescu: Unica şansă reală a României este clasa de mijloc

Dan Voiculescu: Unica şansă reală a României este clasa de mijloc

Dan Voiculescu: Unica şansă reală a României este clasa de mijloc
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Oct 2012   •   13:51

În 2007, când România a aderat la Uniunea Europeană, s-a mizat pe o dezvoltare economică susţinută de investiţii străine şi fonduri europene nerambursabile. A fost doar o iluzie, spulberată de criza economică începuta în 2008 şi rata ridicolă de absorbţie a finanţărilor europene, susţine preşedintele  fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu. Dovadă este dezastrul economic, acum, după 8 ani de regim Băsescu.

În opinia preşedintelui fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, şansa reală de dezvoltare a ţării noastre o reprezintă dezvoltarea, prin resurse interne, a unei puternice clase de mijloc. "În România, după 8 ani de regim Băsescu, clasa de mijloc reprezintă sub 10% din totalul populaţiei. În Germania, spre exemplu, clasa de mijloc depăşeşte 80%. Prosperitatea Europei Occidentale şi a Americii de Nord este asigurată exact de clasa de mijloc, motorul oricărei economii sănătoase", scrie Dan Voiculescu pe blog.

În textul postat pe blogul personal, Dan Voiculescu notează că "prezumtiva guvernare de dreapta a PDL nu a introdus nicio măsură de încurajare eficientă a întreprinderilor mici şi mijlocii, a profesiilor liberale şi a iniţiativei private în rândul tinerilor.  "În intervalul 2010-2011, pentru domnul Băsescu a fost mai uşor să ne îndatoreze pentru următorii 20 de ani decât să susţină capacitaţile interne de dezvoltare. Astăzi însă, când preşedintele demis de  90% dintre români hibernează la Cotroceni, datoria publică s-a dublat în doar 2 ani, iar finanţările externe sunt extrem de scumpe, este vital un pachet de măsuri fiscale şi financiare pentru susţinerea clasei de mijloc".

În opinia lui Dan Voiculescu, România are încă resurse interne pentru dezvoltare. "Resursele interne (...) le putem valorifica cu o strategie economică serioasă pe termen lung. Dincolo de scandal, manipulări sau mize electorale, aceasta este adevarata provocare pentru întreaga clasă politică din România", mai spune preşedintele fondator partidului al Partidului Conservator, Dan Voiculescu.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close