Antena 3 CNN Politică Dan Voiculescu: Vom ieşi din criza finaciară dacă vom fi atenţi la ce fac cei puternici

Dan Voiculescu: Vom ieşi din criza finaciară dacă vom fi atenţi la ce fac cei puternici

Dan Voiculescu: Vom ieşi din criza finaciară dacă vom fi atenţi la ce fac cei puternici
24 Noi 2008   •   22:59

Invitaţii Emisiunii "Sinteza Zilei" de luni seară au fost Dan Voiculescu, preşedintele de onoare al partidului Conservator, analistul Liviu Voinea şi Ion Cristoiu. Tema emisiunii a fost "Voiculescu- Capitalistul roşu. Ce îi aşteaptă pe români?"
La începutul emisiunii, Dan Voiculescu, preşedintele PC, a comentat sintagma ?capitalistul roşu?. ?Dacă recurgem la istorie şi Karl Marx era un fel de capitalist roşu. A fi capitalist nu înseamnă că eşti ahtiat dupa capitaluri. Înseamnă să ştii să produci capitaluri.? a spus liderul PC. Apoi a continuat:?Nu sunt ruşinat că mi se spune aşa. Am avut şansa să mă ocup de problemele oamenilor care au avut de suferit din cauza tranziţiei. M-am luptat şi am reuşit ca deponenţii la CEC pentru Dacii să-si recupereze banii", a concluzionat Dan Voiculescu.
?Dacă dumneavostră sunteţi capitalistul roşu, eu sunt comunistul capitalist", a comentat Ion Cristoiu.
?Nu pregătim nici un fel de puci. E vorba de nevoia preşedintelui Băsescu de a avea un adversar. Daca n-are cu cine să se bată, nu îl bagă nimeni în seamă.? a adăugat preşedintele PC. ?Preşedintele Băsescu a fost în 2004 în birou la mine, la Senat şi a încercat să mă convingă să nu îl votăm pe Văcăroiu ca preşedinte al Senatului. L-am refuzat. A dat cu pumnul în masă, s-a ridicat şi a plecat.? a dezvălui Dan Voiculescu.
Preşedintele Băsescu merge pe principiul ?muşchii mei?, ?eu numesc pe cine vreau eu?, a mai spus Voiculescu. Nu avem nevoie de o criză şi mai mare. România este deja în criză.
Traian Basescu de azi nu mai e Traian Basescu de acum patru ani, a mai declarat Dan Voiculescu. Cuvântul lui Traian Băsescu nu valorează nimic, crede peşedintele PC.
Referitor la situaţia economică a României, dacă va intra sau nu în recesiune, Dan Voiculescu a declarat: ?Bine n-are cum să fie. Va trebui să răspundem pentru greşelile trecutului, ale noastre. Oamenii nu sunt turme de oi, sunt individualităţi de care statul trebuie sa aibă grijă, să-i găsească drumul. În România, cel mai important este rolul statului. Rolul statului în perioada 2009-2010 este determinant.?
Referitor la această situaţie, analistul Liviu Voinea a declarat: ?Eu cred că avem o creştere nesănătoasă care se va putea evapora într-o lună sau două?. Este justificată preocuparea pentru criză, chiar dacă economia României a fost în creştere, a mai spus analistul.
Cheia ieşirii din criza economică este să fim atenti la ce fac cei puternici, a concluzionat liderul PC.
Antena3.ro Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei
Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3
Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu Ion Cristoiu Liviu Voinea
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close