Antena 3 Politică Dăncilă: Creşterile salariale din sectorul bugetar nu vor duce la colaps

Dăncilă: Creşterile salariale din sectorul bugetar nu vor duce la colaps

30 Apr 2018   •   20:57
Dăncilă: Creşterile salariale din sectorul bugetar nu vor duce la colaps

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni seara, că salariile din sănătate au crescut, la fel şi cele din educaţie, punctând că aceste creşteri salariale din sistemul bugetar nu vor duce la colaps.

"Salariile în sistemul sanitar au crescut. Faţă de 2016 nu avem salarii care să nu fi crescut. Mai mult, la 1 martie anul acesta, salariile medicilor au crescut cu procente cuprinse între 75% şi 125%. Am văzut că sunt probleme, probleme legate de sporuri, în mare parte, şi de aceea am solicitat o întâlnire cu toţi managerii de spitale, pentru a identifica unde sunt problemele, de ce natură sunt aceste probleme, dacă avem soluţii pentru aceste probleme. (...) Una dintre măsurile care ar putea detensiona situaţia cu spitalele e cea referitoare la plata suplimentară pentru activitatea de gardă, care să fie scoasă din anvelopa de 30% sporuri", a spus Viorica Dăncilă la un post de televiziune.

Premierul a adăugat că aceste creşteri pentru personalul medical au fost făcute în special pentru ca medicii să nu mai plece din ţară.

"Şi în educaţie, creşterile salariale au fost destul de mari", a completat Viorica Dăncilă.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: viorica dancila cresteri salariale colaps

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close