Antena 3 CNN Politică Fostul premier Dăncilă râde de Iohannis că a introdus un "cuvânt nou" în limba română: giroscop

Fostul premier Dăncilă râde de Iohannis că a introdus un "cuvânt nou" în limba română: giroscop

Fostul premier Viorica Dăncilă a spus că preşedintele Klaus Iohannis a inventat cuvinte noi şi le-a introdus în vocabularul limbii române.

Fostul premier Dăncilă râde de Iohannis că a introdus un "cuvânt nou" în limba română: giroscop
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    14 Oct 2020   •   09:35

Întrebată dacă PSD îi poate reproșa greșeli gramaticale ori greșeli de imagine, Viorica Dăncilă a negat acest lucru şi a dat exemplul altor lideri politici care fac şi ei greşeli, amintind pe ministrul Educaţiei sau pe preşedinte.

Dăncilă: Preşedintele României a introdus cuvinte noi în vocabularul limbii române

"Să ne uităm la declarațiile preşedintelui României, care a introdus cuvinte noi în vocabularul limbii române", a replicat Dăncilă, potrivit digi24.ro.

Întrebată care sunt aceste cuvinte, social-democrata a răspuns: "Giroscopul sau sertarizare. Nu mai știu. Am reținut câteva dintre ele. Atunci când există presiune, și cel mai abil jucător poate să facă greșeli".

Preşedintele Klaus Iohannis a folosit cuvântul "giroscop" la o conferinţă de presă din 19 august, atunci când a fost întrebat de un ziarist de ce a girat racolările de membri PSD făcute de PNL.

Ce a spus Iohannis şi ce înseamnă giroscop

Şeful statului l-a rugat pe jurnalist să repete ultima parte a întrebării, spunând: "Aia cu giroscopul".

Potrivit dexonline.ro, giroscop înseamnă "corp solid sprijinit în aşa fel, încât este liber să se rotească în jurul axei sale. Aparat care, antrenat de o mişcare de rotaţie în jurul uneia dintre axe, se poate deplasa astfel încât să nu modifice direcţia axei sale de rotaţie. Dispozitiv care asigură stabilitatea şi orientarea în spaţiu a unui avion, a unui submarin etc".
 

×
Subiecte în articol: giroscop viorica dancila Klaus Iohannis
Parteneri
"Tată, unde ai plecat?" | Oamenii se zguduie de plâns peste ruinele care le-au îngropat familiile
x close