Antena 3 CNN Politică Dăncilă, reacție virulentă în scandalul examenului de rezidențiat: Iohannis periclitează o generaţie de tineri medici

Dăncilă, reacție virulentă în scandalul examenului de rezidențiat: Iohannis periclitează o generaţie de tineri medici

Dăncilă, reacție virulentă în scandalul examenului de rezidențiat: Iohannis periclitează o generaţie de tineri medici
Sursa foto: Foto: gov.ro
04 Oct 2019   •   12:33

Premierul Viorica Dăncilă susține că prin refuzul de a aplica decizia CCR şi de a numi un ministru interimar la Educaţie, preşedintele Klaus Iohannis "periclitează o generaţie întreagă de tineri medici, care nu vor putea susţine la timp examenul de rezidenţiat".

"A mai trecut o zi de încălcare a Constituţiei de către preşedintele României. Prin refuzul de a aplica decizia CCR şi a numi un ministru interimar la Educaţie, Klaus Iohannis periclitează o generaţie întreagă de tineri medici care nu vor putea susţine la timp examenul de rezidenţiat fără un ordin de ministru. Preşedintele Iohannis ignoră nevoia pe care o are România de medici şi servicii medicale de calitate şi blochează cu bună ştiinţă accesul a mii de tineri absolvenţi la sistemul medical. Domnule Klaus Iohannis, când puneţi în aplicare decizia Curţii Constituţionale?", a scris Viorica Dăncilă, pe Facebook.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat vineri că examenul de rezidenţiat de anul acesta se amână pentru data de 8 decembrie. El ar fi trebuit să aibă loc pe 17 noiembrie.

 

 

×
Subiecte în articol: Iohannis viorica dancila Klaus Iohannis
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close