Antena 3 CNN Politică Daniel Buda (PDL): Numărul parlamentarilor va fi redus, fără discuţie

Daniel Buda (PDL): Numărul parlamentarilor va fi redus, fără discuţie

Daniel Buda (PDL): Numărul parlamentarilor va fi redus, fără discuţie
Sursa foto: Foto: INTACT Images
03 Dec 2011   •   14:29
Daniel Buda, preşedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, a declarat sâmbătă că reducerea numărului de parlamentari rămâne în actualitate pentru principalul partid de guvernământ şi că acest fapt se va reflecta în modificările legislative din viitorul apropiat, conform Mediafax.

Buda a arătat că obiectivul major al proiectului lansat de MAI în dezbatere publică a fost comasarea alegerilor, dar că vor figura, cu siguranţă, şi celelalte elemente privind parlamentarii sau modul de alegere al acestora.

"Obiectivul major al proiectului lansat de MAI în dezbatere publică a fost necesitatea comasării alegerilor locale cu cele generale, dar în etapa a doua, după dezbateri, se va ajunge, cu siguranţă, la reducerea numărului de parlamentari şi la celelalte elemente privind modalitatea de alegere a acestora. Pentru PDL, reducerea numărului de parlamentari rămâne în actualitate, iar numărul parlamentarilor va fi redus fără discuţie. Proiectul MAI urmează să fie modificat în urma dezbaterii publice", a declarat Buda.

Conform proiectului MAI, norma de reprezentare pentru alegerea Camerei Deputaţilor este de un deputat la 70.000 de locuitori. Proiectul propune ca norma de reprezentare pentru alegerea Senatului să fie de un senator la 160.000 de locuitori.

Totodată, se arată că numărul locuitorilor care se ia în calcul pentru parlamentare este cel comunicat de Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul MAI la data de 31 octombrie 2011.

Mai exact, populaţia luată în calcul la 31 octombrie 2011 este de 22.305.133 de persoane.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close