Antena 3 CNN Politică Daniel Buda: Preşedintele Băsescu a fost forţat să facă declaraţia legată de despărţirea de PDL

Daniel Buda: Preşedintele Băsescu a fost forţat să facă declaraţia legată de despărţirea de PDL

Daniel Buda: Preşedintele Băsescu a fost forţat să facă declaraţia legată de despărţirea de PDL
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Mar 2013   •   19:41

Liderul PDL Cluj, Daniel Buda, consideră că preşedintele Traian Băsescu "a fost forţat" să facă declaraţia legată de despărţirea de PDL în urma celor întâmplate la finalul Convenţiei Naţionale a partidului şi susţine că PDL pierde foarte mult deoarece avea nevoie de un susţinător ca Băsescu.
   
Daniel Buda a declarat, duminică, că PDL a fost un partid care s-a identificat cu Traian Băsescu, şeful statului fiind "o locomotivă pentru partid", conform Mediafax.
   
"Preşedintele Traian Băsescu nu a avut de ales, a fost forţat practic, i-au fost îngrădite opţiunile când, la finalul Convenţiei Naţionale a PDL, nu s-a dorit soluţionarea contestaţiei depuse de susţinătorii moţiunii Udrea şi s-a anunţat rezultatul votului înaintea analizării acestei contestaţii. PDL a fost un partid care s-a identificat cu Traian Băsescu, la fel cum Traian Băsescu s-a identificat cu PDL. Partidul avea nevoie de Traian Băsescu, dacă ne uităm la sondajele de opinie în care şeful statului are 24%, iar partidul are 16%. Traian Băsescu era o locomotivă pentru partid. PDL pierde foarte mult, deoarece avea nevoie de un susţinător ca Băsescu", a spus Buda.
   
Liderul PDL Cluj a mai afirmat că refuzul comisiei de organizare a Convenţiei Naţionale a PDL de soluţionare a contestaţiei depuse de susţinătorii Elenei Udrea a dus la apariţia unor "suspiciuni" legate de rezultatul votului, susţinând că PDL are nevoie de o "conducere legitimă, mai presus de orice suspiciune".
   
"Lucrurile nu s-au limpezit în PDL, sunt mai învolburate decât înainte de alegeri. Există o contestaţie întemeiată, care trebuia analizată înainte de anunţarea rezultatelor. Eu sunt membru al acestui partid de 15 ani, am fost ales de Convenţie preşedintele Comisiei de Integritate din partid şi vreau să continuu să fac politică alături de PDL, dar nu oricum şi nu în orice condiţii", a spus Buda, care a votat cu Elana Udrea la Convenţia Naţională a PDL. 

×
Subiecte în articol: presedinte pdl despartire Cluj
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close