x close

Daniel Chiţoiu A DEMISIONAT din Guvern. Nicolăescu, în cărţi pentru Finanţe. Olteanu: Mi s-a propus să preiau Finanţele, dar am refuzat

de M.Z.    |    06 Feb 2014   •   18:31
Daniel Chiţoiu A DEMISIONAT din Guvern. Nicolăescu, în cărţi pentru Finanţe. Olteanu: Mi s-a propus să preiau Finanţele, dar am refuzat 418 Foto: Intact Images
UPDATE 18.30 - Ministrul Finanţelor Daniel Chiţoiu a demisionat din Guvern.

Update 15.49
- Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a confirmat, joi, că a discutat cu liderii PNL pentru preluarea postului de ministru al Finanţelor, dar le-a transmis acestora că va rămâne la banca centrală, iar din câte ştie postul ar putea fi preluat de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
 
"Nu a fost o propunere, a fost o discuţie, iar eu am transmis că voi rămâne la Banca Naţională. Din ce ştiu la această oră, poziţia va fi preluată de Eugen Nicolăescu", a declarat  Bogdan Olteanu, potrivit Mediafax.
 
Liberalii au invocat, joi, un nou motiv pentru schimbarea lui Chiţoiu, respectiv acceptul acestuia pentru proiectul de ordonanţă elaborat de ministrul Bugetului, Liviu Voinea, privind facilităţile acordate populaţiei cu venituri sub medie pentru restructurarea creditelor bancare, iniţiativă care restrânge semnificativ şansele reducerii CAS, propunere pe care mizează PNL în perspectiva alegerilor la Preşedinţie.


Update 15.45 - Nici Victor Ponta, şi nici Crin Antonescu nu au dorit să facă declaraţii după întâlnirea pe care au avut-o astăzi.

remierul Victor Ponta a spus, joi, după întâlnirea pe care a avut-o cu preşedintele PNL, că s-au înţeles, dar nu a dorit să facă nicio declaraţie, spunând că informaţiile vor fi făcute publice mâine, după şedinţa liberalilor.

Întrebat dacă ar fi de acord cu propunerea lui Sorin Frunzăverde la Ministerul de Interne, Ponta a răspuns:
 
"După şedinţa de mâine a PNL vă voi spune punctul meu de vedere", a răspuns Ponta, adăugând că s-a înţeles cu Crin Antonescu să nu facă nicio declaraţie.


La rândul său, Crin Antonescu a spus că va face declaraţii mâine, după şedinţa PNL.


Update 15.40 - Ministrul Finanţelor Daniel Chiţoiu a declarat, joi, că ar putea demisiona din Guvern. Anterior, potrivit unor surse, preşedintele PNL, Crin Antonescu, ar fi insistat pentru demisia vicepremierului.

Vicepremierul Daniel Chiţoiu, ministru al Finanţelor, a declarat, joi, că nu crede că va fi remaniat, iar întrebat despre eventuala sa demisie, el a răspuns: "E o posibilitate, mâine voi da un răspuns".

"Nu cred că voi fi remaniat", a declarat Chiţoiu, la ieşirea de la întâlnirea liderilor USL de la Senat.

Întrebat dacă este posibil să demisioneze, ministrul Finanţelor a răspuns: "Este o posibilitate". Întrebat, de asemenea, dacă i-a fost cerută demisia, Chiţoiu a spus: "Deocamdată... Mâine voi da un răspuns complet la şedinţa Biroului Politic".
Premierul Victor Ponta s-a declarat însă mulţumit de activitatea ministrului de Finanţe.

Citiţi şi Interceptări. Soţia vicepremierului Chiţoiu: "Aia e o ciufută şi o nebună şi spune şi peste tot (...). N-are rost să te complici cu proasta aia"

_______________________________

Ştirea iniţială 14.33

Crin Antonescu insistă, joi, pentru demisia vicepremierului Daniel Chiţoiu, la întâlnirea pe care o are la această oră cu premierul Victor Ponta, potrivit unor surse. Şeful liberalilor a mai spus că, în caz contrar, Chiţoiu va fi exclus, potrivit aceloraşi surse.
 
Întâlnirea are loc la Senat, în biroul preşedintelui Crin Antonescu.
 
La întâlnirea Ponta-Antonescu sunt prezenţi şi Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea.
 
Totodată, Ponta ar fi precizat că u îl vrea pe Eugen Nicolăescu în locul lui Chiţoiu.

Mâine, Biroul Politic al PNL şi Delegaţia Permanentă vor decide ce miniştri vor fi schimbaţi. 
 
 
De asemenea, se ia în calcul şi schimbarea Ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu

 
 
 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati