Antena 3 CNN Politică Daniel Constantin: Alianţa dintre PSD, PNL şi PC, singura opţiune la momentul actual

Daniel Constantin: Alianţa dintre PSD, PNL şi PC, singura opţiune la momentul actual

Daniel Constantin: Alianţa dintre PSD, PNL şi PC, singura opţiune la momentul actual
Sursa foto: Foto: Intact Images
24 Ian 2011   •   13:50

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, luni, într-o conferinţă susţinută la Iaşi, că alianţa dintre PSD, PNL şi PC reprezintă singura alternativă la momentul actual. Liderul conservator a anunţat, totodată, că, la nivelul Alianţei de Centru Dreapta, deputatul Tudor Ciuhodaru va fi propus drept candidat pentru funcţia de primar al Iaşiului.

"Consider, personal şi în numele Partidului Conservator, că această alianţă între PSD, PNL şi PC reprezintă singura opţiune pe care o avem în momentul de faţă pentru a răspunde aşteptării care s-a creat şi pe care oamenii au strigat-o astăzi în Piaţa Unirii. A fost un strigăt de revoltă, care nu face altceva decât să reflecte situaţia în care au ajuns să trăiască românii în anul 2011, după patru ani de statut ca stat membru al UE", a spus preşedintele PC.

Daniel Constantin susţine că alianţa formată între PC şi PNL a stimulat alianţa care urmează să fie încheiată cu PSD. Acesta mai susţine că prioritatea noii platforme politice o reprezintă, înainte de toate, stabilirea unui program politic şi economic care să de speranţă românilor că se poate guverna şi că se poate trăi mai bine.

Întrebat de ce nu a fost prezent la conferinţa de presă susţinută în comun de preşedinţii PNL şi PSD, Daniel Constantin a declarat că s-a întâlnit cu cei doi lideri politici luni dimineaţă în Piaţa Unirii din Iaşi şi că nu consideră că este important să apară mereu împreună.

"Nu suntem tripleţi", a spus liderul PC. "Când vom semna actele, cu siguranţă o să fim împreună", a adăugat acesta.

Ciuhodaru, cel mai probabil candidat la Primăria Iaşi

În conferinţa susţinută luni, Daniel Constantin a mai anunţat că deputatul Tudor Ciuhodaru, proaspăt înscris în PC, va fi, cel mai probabil, candidatul care va fi susţinut de Alianţa de Centru Dreapta la alegerile pentru funcţia de primar al Municipiului Iaşi.

Conform protocolului de colaborare semnat de PNL şi PC, Alianţa susţine în alegeri candidatul cel mai bine situat în sondaje. Până în acest moment, susţine Daniel Constantin, acesta este deputatul Tudor Ciuhodaru.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu şi liderul Partidului Conservator, Daniel Constantin au semnat, pe 10 ianuarie, protocolul de colaborare prin care se constituie Alianţa de Centru-Dreapta. Avocaţii celor două formaţiuni politice au depus a doua zi la Tribunal cererea privind înregistrarea juridică a alianţei politice. Aceasta urmează să fie luată în discuţie de către Tribunalul Bucureşti pe 4 februarie.

Daniel Constantin, despre alianţa dintre PSD, PNL şi PC


×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close