Daniel Constantin, atac dur la adresa lui Călin Popescu Tăriceanu: „A încercat să-şi asigure preşedinţia călcând pe onoare şi respect”

23 Apr 2017   •   16:06
Daniel Constantin, atac dur la adresa lui Călin Popescu Tăriceanu: „A încercat să-şi asigure preşedinţia călcând pe onoare şi respect” Foto: gov.ro

Călin Popescu a încercat să-şi asigure preşedinţia ALDE dând din coate împotriva celor care i-au fost alături, călcând pe onoare şi respect şi, mai mult, întrebând apoi de ce au trădat, afirmă fostul copreşedinte al partidului, Daniel Constantin.

"Regret să constat şi după ziua de ieri că domnul Tăriceanu nu a înţeles nimic din discuţiile/criticile din ultimele săptămâni cu privire la comportamentul său politic extins. În continuare, prin minciună, încearcă să acopere abuzurile pe care le face! A încercat să-şi asigure preşedinţia dând din coate împotriva celor care i-au fost alături, călcând pe onoare şi respect şi, mai mult, întrebând apoi de ce au trădat! Este precum în bancul celebru în care împingi pe cineva pe scări şi apoi întrebi de ce se grăbeşte", a scris Constantin duminică pe pagina sa de Facebook.

El spune că nu este pentru prima dată când, în numele unui "liberalism autentic", Tăriceanu provoacă scindări şi trădări, punând iremediabil prin longevitatea acestor acţiuni o pată pe întreaga clasă politică românească de după 1989 şi aminteşte în acest sens "episoadele din 1991, 2006, 2014 şi 2017".

"Regret că nici măcar în al 12-lea ceas, Tăriceanu nu a înţeles motivele care ne despart în mod fundamental. Eu nu fac politică pentru funcţii, deci nici nu pot fi cumpărat cu funcţii. În caz contrar astăzi aş fi fost lângă domnia sa în funcţii precum cea de viceprim-ministru. Am ales să sacrific aceste funcţii pentru oameni, nedorind să învăţ lecţia predată şi la care mă îndemna 'preşedintele' Tăriceanu. Nici acum nu a înţeles că am condamnat minciuna şi ipocrizia, caracteristici definitorii ale comportamentului său. Acesta este şi motivul pentru care am făcut demersurile în justiţie. Împotriva sa, nu a partidului. Congresul ALDE pe care l-a comandat Tăriceanu va rămâne, din păcate, o pată imposibil de şters în cariera sa politică! Alta", conchide Daniel Constantin.

Sursă: Agerpres
x close