x close

Daniel Constantin, despre respingerea moţiunii: Am asistat la certificarea existenţei unui stat totalitar

de Antena3.ro    |    27 Oct 2010   •   21:07
Daniel Constantin, despre respingerea moţiunii: Am asistat la certificarea existenţei unui stat totalitar 429 Foto: Intact Images

Preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a vorbit la "Ştirea zilei" despre moţiunea de cenzură şi votul din Parlament. În opinia liderului conservatorilor, Opoziţia nu este pregătită să folosească mijloacele pe care le folosesc cei de la guvernare pentru a-şi asigura votul favorabil, iar evenimentele de astăzi au reconfirmat instituirea unui stat de tip autoritar.

"Este o zi tristă, poate cea mai tristă din istoria României. Pentru că, dincolo de caracterul acestor oameni care au promis că vor vota moţiunea, din păcate, cred eu că am asistat astăzi la instalarea sau certificarea existenţei unui stat totalitar, în care libertatea de exprimare din păcate nu mai există. În care, din păcate, funcţionează legea dosarelor la DNA şi legea puterii banilor din bugetul de stat. Două elemente extrem de importante, pe care Opoziţia nu le are", a declarat Daniel Constantin.

Moţiunea de cenzură a Opoziţiei a fost respinsă, miercuri, în Parlament, cu 219 voturi "pentru" şi o abţinere. Pentru ca documentul intitulat "Moţiunea României majoritare, moţiune populară" să treacă erau nevoie de 236 de voturi "pentru", dintr-un total de 470. Opoziţia mai avea nevoie de 17 voturi pentru răsturnarea Guvernului.

Daniel Constantin, despre respingerea moţiunii
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati