Antena 3 CNN Politică Daniel Constantin: Există o situație oarecum tensionată în ALDE

Daniel Constantin: Există o situație oarecum tensionată în ALDE

Daniel Constantin: Există o situație oarecum tensionată în ALDE
14 Mar 2017   •   15:46

Copreşedintele ALDE, Daniel Constantin, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că doreşte un singur preşedinte al partidului, însă el personal nu s-a decis dacă va candida pentru preşedinţia formaţiunii. 

Constantin spune că situaţia e "oarecum tensionată în interiorul ALDE". 

"Există, nu am ascuns lucrul acesta, există o situaţie oarecum tensionată în interiorul ALDE, dar cred că lucrul cel mai important pentru toată ţara, pentru clasa politică şi pentru societate, este acela că nu va exista niciun fel de vulnerabilitate sau vulnerabilizare a Coaliţiei majoritare. (...) Coaliţia este solidă în acest moment. Sigur, ceea ce se va întâmpla în ALDE vom vedea la momentul respectiv", a spus Daniel Constantin. 

Întrebat dacă susţine ideea unei preşedinţii unice, copreşedintele ALDE a răspuns că este lucrul pe care şi-l doreşte de doi ani. 

"Nu numai că o susţin, este lucrul pe care l-am agreat de acum doi ani de zile, de când am făcut Congresul ALDE. Există aici o dispută, dacă vreţi să intrăm în detalii, vizavi de dorinţa filialelor locale. Există anumite filiale care vor să facem un congres, de jos în sus, aşa cum este prevăzut oarecum în normele nescrise democratice şi alte filiale care vor să facă un congres de sus în jos. Şi aici sunt anumite discuţii, cum să stabilim aceste principii şi după aceea, data congresului. Discuţiile în ALDE nu au început de la congres, ci de la cu totul alte lucruri, care ţin de ceea ce înseamnă principii", a precizat Constantin. 

El a adăugat că nu intenţionează să demisioneze din ALDE. 

"ALDE s-a constituit pe structura Partidului Conservator. (...) Atâta timp cât sunt preşedintele acestui partid de şapte ani de zile, (...) nu văd de ce aş pleca în altă parte", a afirmat Daniel Constantin. 

Copreşedintele ALDE, Daniel Constantin încă nu s-a decis dacă va candida pentru preşedinţia partidului. 

"Voi ştii după ce vom stabili toate lucrurile şi după ce toate lucrurile vor intra, să spunem aşa, în normal. După ce vom agrea care va fi formula, cum vom face alegerile. Pentru că atunci când am făcut Congresul, v-am spus, am agreat ca în 2017 să avem o conducere unică şi chiar dacă nu am scris în Statut, se înţelege din prevederile statutare, că alegerile ar trebui să pornească de jos în sus. Dacă ele vor porni de jos în sus, vom avea Congresul cât mai repede. În momentul în care toate aceste lucruri vor fi stabilite, voi spune şi care este opţiunea mea", a anunţat Daniel Constantin. 

Liderul ALDE s-a întâlnit marţi, la Sibiu şi cu conducerea filialei locale. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: ALDE Daniel Constantin
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close