Antena 3 CNN Politică Daniel Constantin: Preşedintele refuză să înţeleagă că este preşedintele tuturor românilor, nu doar al Elenei Udrea

Daniel Constantin: Preşedintele refuză să înţeleagă că este preşedintele tuturor românilor, nu doar al Elenei Udrea

Daniel Constantin: Preşedintele refuză să înţeleagă că este preşedintele tuturor românilor, nu doar al Elenei Udrea
Sursa foto: Foto: Agerpres
de G.S.    |    24 Mar 2013   •   14:56

Liderul PC Daniel Constantin afirmă că "spectacolul grotesc" oferit de preşedintele Traian Băsescu la Congresul PDL a călcat în picioare instituţia prezidenţială, el adăugând că aşteaptă cu nerăbdare alegerile din 2014 şi făcând o aluzie că scrutinul ar putea avea loc chiar mai devreme.
   
"Cred că oamenii s-au săturat de acest circ prezidenţial şi vor mai multă seriozitate şi respect pentru lege din partea primului om în stat. Aştept cu nerăbdare alegerile prezidenţiale din 2014 (sau mai devreme) când am convingerea că bunul simţ şi profesionalismul vor avea câştig de cauză", afirmă Constantin, într-un articol postat duminică pe blog.
   
Preşedintele Partidului Conservator comentează că Băsescu "refuză în continuare să înţeleagă, după atâţia ani de mandat, că ar trebui să fie preşedintele tuturor românilor şi nu doar al Elenei Udrea şi al unui grup de oameni din PDL".
   
"Discursul lacrimogen de adio al preşedintelui de pe Facebook a fost în primul rând penibil. Starea de ridicol şi compromiterea omului Traian Băsescu este o chestiune care ţine de o opţiune personală, însă aici avem de-a face cu instituţia prezidenţială cu care, din păcate, acest om se confundă în momentul de faţă", susţine Constantin.
   
El arată că Băsescu, "preşedintele jucător" a "terfelit şi umilit pentru a nu ştiu câta oară instituţia preşedintelui României", având în vedere că din momentul în care a fost ales opţiunile sale politice ar fi trebuit să înceteze de drept.
   
"Este anormal şi neconstituţional ca un presedinte al ţării să se implice atât de evident în lupta internă dintr-un partid, pe care indirect recunoaşte că l-a condus în toţi aceşti ani (...) Preşedintele nu numai ca nu mai ?pune totul pe o singură carte - Constituţia României?, ci o calcă în picioare în faţa întregii ţări!", afirmă Daniel Constantin, el adăugând că Băsescu nu a înţeles nimic din lecţia celor două suspendări.
   
Preşedintele Traian Băsescu a afirmat sâmbătă seara, într-un mesaj pe Facebook, că a văzut rezultatul Convenţiei PDL şi că "modul cum nu au înţeles să fie democraţi" îl face să spună acum "definitiv şi pentru totdeauna" "Adio, Partid Democrat".
   
"Am văzut rezultatul Convenţiei PDL, cred că am fost cinstit cu acest partid. I-am spus că după aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Modul cum nu au înţeles să fie democraţi mă face să spun acum definitiv şi pentru totdeauna: Adio, Partid Democrat. Astăzi ne-am despărţit. Ei nu mai sunt o piatră de moară pentru mine, eu nu mai sunt o piatră de moară pentru ei. Mă voi dedica construcţiei unei alte soluţii de dreapta, cu oameni cinstiţi, cu oameni care nu fug cu urnele, cu oameni care acceptă dreptul democratic al contestaţiei şi vreau să ştiţi că nu voi face nimic pentru a aduce alături de mine vreo bucăţică din PDL", a declarat Băsescu.

×
Parteneri
Autocar plin cu români, accident înfiorător în Slovenia
x close