Antena 3 CNN Politică Daniel Constantin: UDMR are uşa deschisă acum pentru a se alătura opoziţiei, nu şi în 2012

Daniel Constantin: UDMR are uşa deschisă acum pentru a se alătura opoziţiei, nu şi în 2012

Daniel Constantin: UDMR are uşa deschisă acum pentru a se alătura opoziţiei, nu şi în 2012
Sursa foto: Foto: Intact Images
14 Ian 2011   •   16:22

Preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a declarat, vineri, că UDMR are uşa deschisă acum pentru a se alătura alianţei opoziţiei, liderul conservator apreciind că această alianţă va obţine peste 50% din voturi la alegerile din 2012 şi nu se ştie dacă atunci maghiarii i se vor mai putea alătura.

"UDMR este pusă în situaţia de a alege. Va avea o nouă conducere şi nu ştiu dacă noul preşedinte îşi va permite să ţină partidul în opoziţie opt ani, pentru că împreună, cele trei partide, PSD, PNL şi PC, probabil vor avea peste 50%, eu zic chiar mult mai mult, în 2012. Şi nu ştiu dacă atunci UDMR va mai putea fi parte a acestei alianţe. UDMR are uşa deschisă acum. ", a declarat Daniel Constantin, pentru Mediafax.

Mai mult decât atât, Constantin a mai susţinut că există mulţi parlamentari din UNPR şi chiar din PDL care îşi dau seama că nu mai pot veni în faţa alegătorilor în 2012 să ceară voturi, "când au adus ţara în situaţia dezastruoasă în care se află astăzi".

"De aceea, aş pune accent mai mare să vină în această majoritate pe cei din PDL şi UNPR, care îşi dau seama că nu vor mai fi aleşi niciodată, decât pe UDMR", a mai declarat Daniel Constantin.

Liderul PC s-a întâlnit, vineri, la Piteşti, cu preşedinţii organizaţiilor PC din Muntenia şi Oltenia, discuţiile vizând modalităţile de implementare a protocolului cu PNL şi posibilitatea constituirii unei alianţe între ACD şi PSD.

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat, joi, că formaţiunea politică din care face parte ar trebui să părăsească actualul arc guvernamental dacă Executivul nu ia măsuri de relansare economică. Acesta a declarat, joi, la RFI, că, pentru a rămâne în Guvern, UDMR ar trebui să pună condiţii, iar în caz contrar ar trebui "să construiască un modus vivendi cu partidele din opoziţia actuală"

În acelaşi timp, preşedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, susţine că vocea senatorului Gyorgy Frunda este singulară în UDMR, apreciind că "este de prost gust" ca, după adoptarea Legii educaţiei, atacată de opoziţie, cineva să propună ieşirea Uniunii de la guvernare.

×
Subiecte în articol: Daniel Constantin UDMR PC opozitie
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close