Antena 3 CNN Politică Daniel Constantin: USL nu crede în sinceritatea discursului preşedintelui Traian Băsescu

Daniel Constantin: USL nu crede în sinceritatea discursului preşedintelui Traian Băsescu

Daniel Constantin: USL nu crede în sinceritatea discursului preşedintelui Traian Băsescu
Sursa foto: Foto: INTACT Images
24 Feb 2012   •   20:25

Uniunea Social Liberală nu crede în sinceritatea demersului preşedintelui Traian Băsescu, care intenţionează să susţină un discurs pe 7 martie în plenul Parlamentului, a declarat vineri, preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, informează Agerpres.

Constantin a anunţat că demersul USL privind greva parlamentară va continua şi a precizat că dorinţa preşedintelui de a se adresa Parlamentului nu schimbă cu nimic această formă de protest.
   
"Poziţia preşedintelui de a intra în dialog cu Parlamentul nu este credibilă. Nu credem că este o dorinţă sinceră de dialog a preşedintelui, mai ales că vine în faţa unei instituţii pe care 'a avut grijă' să o denigreze de-a lungul timpului. Probabil că va vorbi, ca şi în alte dăţi, subalternilor, angajaţilor domniei sale, cărora le va transmite şi le va impune, aşa cum a procedat şi până acum" a afirmat liderul PC.
   
Potrivit acestuia, forma Opoziţiei de protest parlamentar 'pune în reală dificultate' atât pe preşedintele României, cât şi 'pe supuşii acestuia'.
   
"Numai la Senat este foarte clar că Puterea nu poate să-şi treacă decât foarte greu iniţiativele legislative. Este forma noastră radicală la care nu doream să ajungem de a ne manifesta, dar, atât timp cât principiile democraţiei de bază au fost încălcate de această Putere, nu putem sta nepăsători şi trebuie să acţionăm", a mai adăugat Constantin.

Liderul conservatorilor a menţionat că, atunci când Parlamentul 'îşi va recăpăta' rolul de legiuitor, USL va reveni la lucrări şi va continua să lupte cu 'arme' democratice pentru a-şi impune credinţele de partid.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis o scrisoare preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, în care îi informează că doreşte să adreseze un mesaj pe teme de politică internă, în Parlament, în data de 7 martie.


×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close