Antena 3 CNN Politică Daniel Fenechiu spune că "se poate corecta într-o lună" eliminarea pensiilor speciale

Daniel Fenechiu spune că "se poate corecta într-o lună" eliminarea pensiilor speciale

Parlamentul poate corecta într-o lună sau chiar în sesiune extraordinară, la nevoie, legea care elimină pensiile speciale pentru senatori și deputați, spune liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, după ce CCR a stabilit că procedura s-a desfășurat rapid.

Daniel Fenechiu spune că "se poate corecta într-o lună" eliminarea pensiilor speciale
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Georgiana Adam    |    06 Mai 2022   •   15:30

"PNL a avut ca deziderat eliminarea pensiilor speciale și nu de azi, de ieri, de multă vreme. 

PNL rămâne un susținător al eliminării pensiilor speciale, iar ca avocat vă spun că trebuie să așteptăm decizia Curții, să vedem care sunt motivele pentru care legea ar fi încălcat procedural regulile de emitere a unei asemenea legi și cu siguranță, trebuie revenit, ținând cont de toate obiecțiile CCR, cu o procedură care să nu fie viciată", a declarat Daniel Fenechiu.

Liderul senatorilor PNL crede că legea care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor ar putea fi corectată într-o lună.

"Dacă proiectului i se dă caracterul de procedură de urgență, într-o lună, în mod așezat, această problemă poate fi rezolvată. 

Dacă nu va fi o lună, poate fi o lună și jumătate. Dacă intrăm în vacanță, putem face o sesiune extraordinară", conchide Fenechiu.

El a fost întrebat cum se face că nimeni din Parlament nu și-a dat seama anul trecut că procedura de adoptare a legii este neconstituțională sau dacă nu cumva parlamentarii au mizat tocmai pe faptul că documentul va pica la CCR.

"Nu am văzut absolutamente nimic care la momentul respectiv să-mi tragă vreun semnal de alarmă, că ar exista vreo problemă. 

Chiar nu știu ce are în vedere Curtea, pentru că avea procedura de urgență declarată, avea rapoartele de rigoare, a avut o majoritate fantastică, adică exceptând 30 de parlamentari care s-au abținut să voteze, toți cei care au fost în sală au votat pentru, deci nu-mi dau seama ce s-a greșit acolo", a continuat Fenechiu.
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: daniel fenechiu pensii speciale
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close