Antena 3 CNN Politică Daniel Fenechiu: "Cîțu e propunerea PNL pentru funcția de premier doar dacă se conturează o majoritate. E o decizie de maturitate"

Daniel Fenechiu: "Cîțu e propunerea PNL pentru funcția de premier doar dacă se conturează o majoritate. E o decizie de maturitate"

Daniel Fenechiu, deputat PNL, a precizat că formaţiunea îl susţine pe Florin Cîţu pentru funcția de premier doar dacă se conturează o majoritate. În caz contrar, PNL nu se va prezenta cu o propunere de premier la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, decizia fiind a preşedintelui Klaus Iohannis.

Daniel Fenechiu: "Cîțu e propunerea PNL pentru funcția de premier doar dacă se conturează o majoritate. E o decizie de maturitate"
de Claudia Popovici    |    08 Oct 2021   •   16:27

Daniel Fenechiu, deputat PNL, a precizat că această propunere în aceste condiţii este o "decizie de maturitate". 

„Partidul Național Liberal a decis în ședința Biroului Executiv Național de azi, că în eventualitatea în care se conturează o majoritate parlamentară, nominalizarea PNL, pentru funcția de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, va fi Florin Cîțu, prim-ministrul interimar, președintele PNL.

În ipoteza în care nu avem majoritate, decizia PNL este aceea de a nu se prezenta cu o propunere de premier la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, a spus Daniel Fenechiu.

Acesta a subliniat că dacă nu există majoritate, "preşedintele trebuie să îşi facă treaba pentru că România nu poate rămâne neguvernată. Poate vine PSD cu USR şi AUR şi propune un candidat.

Nu există varianta a doua. Varianta noastră este Florin Cîţu", a mai explicat deputatul PNL, Daniel Fenechiu care mai precizat că preşedintele Klaus Iohannis nu este condiționat de PNL.

Delegația care va reprezenta PNL la consultările convocate de președintele României este formată din președintele PNL, Florin Cîțu, și prim-vicepresedinții Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode și Iulian Dumitrescu.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close