Antena 3 CNN Politică Daniel Funeriu: Ca să ajungem la nivelul modelului finlandez de învățământ ar trebui să aducem în țară 20 de milioane de finlandezi

Daniel Funeriu: Ca să ajungem la nivelul modelului finlandez de învățământ ar trebui să aducem în țară 20 de milioane de finlandezi

Declaraţie jignitoare a fostului ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu! Acesta a spus că noi putem avea un sistem de educaţie performant, ca cel din Finlanda, doar dacă. aducem în ţară 20 de milioane de finlandezi.

Daniel Funeriu: Ca să ajungem la nivelul modelului finlandez de învățământ ar trebui să aducem în țară 20 de milioane de finlandezi
Sursa foto: Facebook
de Mia Lungu    |    03 Feb 2021   •   18:05

Funeriu a făcut afirmaţiile într-un interviu pentru colegii de la Observator, unde a explicat că România are nevoie de un sistem de învăţământ potrivit pentru realităţile culturale de la noi.

"Ne place să ne raportăm la modelele occidentale, la sisteme de educaţie care funcţionează, aş menţiona sistemul finlandez. Cum putem adopta din aceste modele pozitive?", a fost întrebarea reporterului Observator pentru fostul ministru. Răspunsul acestuia a fost unul surprinzător:

"Foarte simplu! Să aducem 20 de milioane de finlandezi în România, 20 de milioane de nemți, olandezi.", a spus fostul ministru al Educației.

"Caracteristicile culturale sunt diferite. Noi avem nevoie de un model de învăţământ de calitate în România, conform a ceea ce suntem noi românii.  Sigur, putem prelua multe din modelele pe care le-aţi numit."

Daniel Funeriu: "Prima măsură pe care aș lua-o, e să prelungesc anul școlar. Avem cel mai scurt an școlar din Europa"

"Copiii mei învață în Germania și nu pot spune că sunt mult mai pregătiți decât am fost noi. Dar esență este formarea cadrelor didactice. În România, prima măsură pe care aș lua-o, e să prelungesc anul școlar. Avem o programa foarte bună dar e predată într-un timp prea scurt. Avem cel mai scurt an școlar din Europa, avem trei luni de vacață vara. 

Cel puțin, în această perioada de pandemie, aș lungi imediat anul cu o lună jumate, o lună. Nu există o metodă în care să muncești mai puțin, să înveți mai puțin și să fii mai bine pregătit." a mai precizat fostul ministru Funeriu.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close