Antena 3 CNN Politică Daniel Zamfir: Isărescu a luat 120.000 de euro ajutor de pensionare

Daniel Zamfir: Isărescu a luat 120.000 de euro ajutor de pensionare

Daniel Zamfir: Isărescu a luat 120.000 de euro ajutor de pensionare
07 Aug 2017   •   20:12

Senatorul Daniel Zamfir a vorbit în emisiunea „La ordinea zilei”, de la Antena 3, despresituația din BNR. Senatorul a aformat și faptul că guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a luat 120.000 de euro ajutor de pensionare.

„Cei de la BNR înainte de pensionare își iau spor 12 salarii. Acesta nu este un motiv de revoltă? Domnul Isărescu înainte să ia mandatul acesta, a depus dosar de pensionare. A încasat acea primă de 120.000 de euro, nu s-a mai pensionat, dar nu a dat nici banii inapoi”, a spus Daniel Zamfir.

Declarațiile senatorului vin în contextul în care Liviu Dragnea, întrebat cum explică existența, printre pensiile speciale, a unora foarte mari, de până la 20.000 de lei, a declarat că legea a fost făcută cu "neștiință" sau pe motive electorale și că se impunea modificarea ei deoarece îndrepta sistemul de pensii către blocaj.

„S-a greșit când s-a făcut legea, după părerea mea. Nu îmi dau seama, s-a făcut electoral, poate cu bună credință, dar cu multă neștiință, dar aplicarea ei an de an fără să fie schimbată aducea în 2-3 ani de zile la un blocaj, pentru că în fiecare an cresc salariile, în fiecare an impactul bugetar era foarte mare. E bine să înțelegem, aceste pensii de serviciu nu sunt alimentate din contribuția celor care beneficiază, sunt alimentate din bugetul de stat”, a spus Dragnea, la RomâniaTV.

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close