Antena 3 CNN Politică DCNews: Lucian Duţă va fi retras de la CNAS. Consilierul prezidenţial implicat în scandal va fi demis

DCNews: Lucian Duţă va fi retras de la CNAS. Consilierul prezidenţial implicat în scandal va fi demis

DCNews: Lucian Duţă va fi retras de la CNAS. Consilierul prezidenţial implicat în scandal va fi demis
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Iun 2013   •   10:32
Surse apropiate Palatului Cotroceni au declarat pentru DeCe News că preşedinţia îl va retrage pe Lucian Duţă din Consiliul de Administraţie al CNAS, la începutul săptămânii.
 
Procedura nu este clară, în acest moment. Este posibil să se constate că numirea nu a devenit efectivă, deoarece s-a făcut printr-o simplă adresă semnată de un consilier prezidenţial, nu prin publicare în Monitorul Oficial. De altfel, un comunicat al Guvernului semnala această ”defecţiune”, premierul Victor Ponta adăugând şi că revenirea unei persoane cercetate penal în legătură cu activitatea CNAS reprezintă o situaţie de natură să împiedice buna funcţionare a instituţiei. O altă variantă ar fi ca preşedintele să retragă numirea, nominalizând altă persoană pentru postul de la CNAS.
 
Poziţia alocată preşedinţiei a fost neocupată timp de opt luni, de la demisia prof. Monica Pop, care a rămas în funcţie mai puţin de 30 de zile. Prof. Pop a evitat, astfel, să devină incompatibilă, ca director al Spitalului de Urgenţe Oftalmologice.
 
Aceleaşi surse ne-au declarat că va fi demis consilierul prezidenţial care a semnat numirea lui Duţă. Virgil Păunescu este singurul consilier prezidenţial care a rezistat la Cotroceni de la începutul primului mandat al lui Traian Băsescu până în prezent. Profesor la Universitatea de Medicină din Timişoara, Păunescu este co-autorul primului transplant medular din România şi a ocupat mai multe funcţii la Ministerul Sănătăţii şi CNAS.
 
Venirea lui Lucian Duţă la CNAS a stârnit o furtună în mass media, dar şi reacţia dură a preşedintelui CNAS, Doru Bădescu, care a spus că o astfel de numire este o gafă specifică organizaţiilor de tip mafiot.
 

×
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close