Antena 3 CNN Politică De ce a semnat premierul Ponta pactul de coabitare cu preşedintele Băsescu. "Este un sacrificiu făcut de premier"

De ce a semnat premierul Ponta pactul de coabitare cu preşedintele Băsescu. "Este un sacrificiu făcut de premier"

De ce a semnat premierul Ponta pactul de coabitare cu preşedintele Băsescu. "Este un sacrificiu făcut de premier"
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    27 Oct 2013   •   20:36

Pactul de coabitare dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta are legătură cu străinătatea şi este un sacrificiu făcut de şeful Guvernului, a comentat profesorul Bogdan Teodorescu, analist politic, duminică, la Antena 3.

"Pactul de coabitare n-a avut legătură cu Băsescu, a avut legătură cu străinătatea şi cu percepţia indusă de oamenii lui Băsescu anul trecut, că România este o ţară neguvernată şi neguvernabilă. A fost un sacrificiu făcut de actualul premier, ca România să iasă din izolarea adusă de Băsescu în România", a spus analistul politic Bogdan Teodorescu, în ediţia de duminică a emisiunii Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

"Rezultatul tentativei lui Ponta de a repara imaginea României se vede prin stabilitatea macroeconomică, prin vizitele lui recente în străinătate. Deci, pactul de coabitare nu e inutil cum a zis Traian Băsescu, pactul nu-i foloseşte lui, dar e bun pentru Ponta", consideră Bogdan Teodorescu.

Analistul politic a mai spus că, pactul de coabitare dintre cei doi nu a fost atacat acum, ci în luna august, atunci când "marea problemă era bona lui Ponta".

Teodorescu este de părere că preşedintele Traian Băsescu atacă acum, pentru că a constatat că guvernului lui Ponta îi merge bine şi el ar putea deveni istorie mai repede decât se aştepta.





×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close