Antena 3 CNN Politică "De ce nu şi-a dat Băsescu demisia când a fost pus sub acuzare şi a avut dosare?" Întrebarea la care preşedintele nu are răspuns

"De ce nu şi-a dat Băsescu demisia când a fost pus sub acuzare şi a avut dosare?" Întrebarea la care preşedintele nu are răspuns

"De ce nu şi-a dat Băsescu demisia când a fost pus sub acuzare şi a avut dosare?" Întrebarea la care preşedintele nu are răspuns
de O.P.    |    04 Feb 2013   •   05:59
Crin Antonescu a taxat afirmaţia lui Traian Băsescu, potrivit căreia miniştrii acuzaţi de corupţie în Raportul MCV ar fi trebuit să-şi dea demisia.

Preşedintele Senatului l-a întrebat pe şeful statului de ce nu şi-a dat demisia atunci când a fost, la rândul său, urmărit penal. 

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, consideră că Traian Băsescu nu este în măsură să le ceară miniştrilor acuzaţi de corupţie în Raportul MCV să îşi dea demisia, atâta timp cât el însuşi a avut dosare pe rol şi nu a renunţat la funcţie.

"De ce nu a demisionat şi domnia sa, care a stat sub acuzare şi a avut dosare mult mai grave? Sigur, unele dintre dosare s-au închis la scurt timp după ce Traian Băsescu a devenit preşedinte. De aia nu demisionează. " - a declarat Crin Antonescu, citat de adevărul.ro.

Şeful Senatului a precizat că demisia miniştrilor nu ar trebui luată în discuţie numai în urma unor acuzaţii venite din partea ANI. Atâta timp cât nu există o sentinţă judecătorească, e obligatoriu să li se acorde prezumţia de nevinovăţie, susţine Crin Antonescu. Potrivit Raportului MCV, doi miniştri ai cabinetului Ponta sunt acuzaţi de fapte de corupţie: ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, şi vicepremierul Liviu Dragnea.

×
Subiecte în articol: raport MCV
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close