Antena 3 CNN Politică Ministrul Agriculturii recunoaște că nu a mai fost într-o piață de luni bune și că își face cumpărăturile din supermarket

Ministrul Agriculturii recunoaște că nu a mai fost într-o piață de luni bune și că își face cumpărăturile din supermarket

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a răspuns în exclusivitate întrebărilor adresate de jurnalistul Antena 3, Gina Vacariu. Acesta nu mai ține minte când a fost ultima dată la piață, nu este sigur cât costă un kg de cartofi și nici nu știe dacă târgurile tradiționale în aer liber sunt legale sau nu.

Ministrul Agriculturii recunoaște că nu a mai fost într-o piață de luni bune și că își face cumpărăturile din supermarket
Sursa foto: Antena 3
de Gina Vacariu    |    27 Apr 2021   •   17:13

De ce sunt târgurile tradiţionale închise şi marile magazine au rămas deschise pe tot parcursul pandemiei? Vom avea şi în România o criză alimentară din cauza secetei? Când a fost ultima oară ministrul Agriculturii la piaţă şi cât de des îşi face cumpărăturile de la hypermarket. Răspunsurile, unele dintre ele chiar surpinzătoare, ale ministrului Agriculturii Adrian Oros, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Antena 3.

"Culturile fermierilor se vor schimbă în timp. Sunt și alte soiuri de cereale pe care noi acum le cultivăm și alte soiuri care sunt rezistente la seceta. Cel mai important este să ducem apă acolo unde putem.

Recunosc că n-am fost demult la piață. Mai ales de când ajung rar sâmbătă seară acasă, nu mai fac eu piața. Acum câteva luni, probabil, nu mai știu exact când. Nu îmi dau seama când. Nu pot să va spun exact.

La supermarket mă duc când sunt acasă, îmi însoțesc soția să o ajut la cumpărături. Ultima dată acum o săptămâna-două.", a spus Adrian Oros, vizibil încurcat de întrebările care i-au fost adresate.

Ministrul Agriculturii nu știe dacă târgurile în aer liber sunt deschise sau închise, conform legislației actuale

"Va referiți la târgurile tradiționale? Aici a fost o decizie a acelui comitet care lucrează pe lângă ministerul Sănătății. Nu mai știu dacă și acum târgurile în aer liber sunt închise.", a declarat ministrul Agriculturii.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close