Antena 3 CNN Politică Decizia luată de președintele Klaus Iohannis. Toți foștii șefi de stat sunt vizați de această nouă lege

Decizia luată de președintele Klaus Iohannis. Toți foștii șefi de stat sunt vizați de această nouă lege

Decizia luată de președintele Klaus Iohannis. Toți foștii șefi de stat sunt vizați de această nouă lege
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de S.T.    |    27 Noi 2017   •   15:30

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind promulgarea legii cu privire la acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român, aceştia putând să folosească gratuit un spaţiu cu destinaţia de cabinet de lucru, pe lângă reşedinţa de protocol.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2017 pentru modificarea şi completarea art. 2 din Legea nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român.

Foştii şefi de stat au dreptul la „folosirea gratuită a unei locuinţe de protocol şi a unui spaţiu pentru organizarea cabinetului de lucru, încadrat cu un post de consilier şi un post de secretar, ambele atribuite cu destinaţia de reşedinţă”, se arată în lege.

Actul normativ mai prevede, de asemenea, că foştii şefi de stat au dreptul la folosinţa gratuită, pe o perioadă de maxim 12 luni, a unei locuinţe cu destinaţia de reşedinţă, în suprafaţă de maximum 200 metri pătraţi, în perioada executării lucrărilor de reparaţii capitale la imobilul atribuit cu destinaţia de reşedinţă.

×
Subiecte în articol: presedinte cabinet protocol Klaus Iohannis
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close