Antena 3 CNN Politică Decizia luată de USR, după scandalul dintre Mihai Goțiu și Mirel Palada

Decizia luată de USR, după scandalul dintre Mihai Goțiu și Mirel Palada

Decizia luată de USR, după scandalul dintre Mihai Goțiu și Mirel Palada
Sursa foto: Foto: Facebook/Mihai Goțiu/Agerpres
19 Sep 2017   •   15:48

Partidul Uniunea Salvaţi România a depus marţi la Secretariatul General al Camerei Deputaţilor şi Senatului un apel împotriva violenţei în politică şi cere tuturor parlamentarilor, indiferent de partidul din care fac parte, să îşi asume acest apel pentru a da un exemplu societăţii şi pentru a descuraja orice formă de violenţă, se arată într-un comunicat de presă al partidului.

"Parlamentul României condamnă în mod public folosirea violenţei de limbaj şi a agresiunii fizice în politica românească. Ca reprezentanţi ai cetăţenilor avem datoria să le susţinem interesele prin argumente şi prin vot, nu prin ameninţări şi pumni.Din păcate, de la violenţa de limbaj practicată în politica românească până la politica pumnului în gură la propriu, nu a fost decât un pas. Prin aceasta declaraţie ne angajăm să menţinem civilitatea în raporturile dintre noi, chiar în condiţii de adversitate politică. Parlamentarismul presupune dezbatere, în contradictoriu, dar este nedemn pentru statutul de parlamentar să se apeleze la intimidări precum atacuri la persoana, ameninţări, înjurături sau agresiune fizică, pentru a impune un punct de vedere", se arată în apel.

USR mai arată că "România este un stat membru al Uniunii Europene a cărei cultură este una a dialogului permanent dintre putere şi opoziţie pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru cetăţeni".

"Democraţia nu înseamnă dictatura majorităţii şi politica forţei, ci decizia majorităţii cu respectarea minorităţii politice, adică a opoziţiei. Noi, parlamentarii, suntem un model pentru societate, iar violenţa practicată în politică va face violenţa în general acceptabilă pentru societate şi o va încuraja în toate sferele sociale, de la violenţa în familie, până la violenţa în stradă. Rolul nostru este să descurajăm violenţa, prin exemplul propriu şi prin legi care să o combată şi nu să încurajăm nerespectarea normelor sociale şi mai ales a legilor. Avem responsabilitatea să menţinem ordinea în societate şi să combatem orice încercare de instaurare a haosului prin violenţa de orice fel", arată USR în apelul său.

×
Subiecte în articol: Mihai Goțiu Mirel Palada USR
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close